Descriere
Alege un bonsai metasequoia în vas de ceramică pentru a aduce în casa ta cea mai vie artă japoneză. Bon – sai se traduce mot a mot prin plantat într-un vas. Este o artă de peste un mileniu prin care într-un vas mic se cultivă copaci sau plante în miniatură. Horticultorii chinezi au fost cei care au descoperit acel stil de îngrijire a plantelor, însă el a fost perfecționat și ridicat la rang de artă fină de către japonezi, ca parte a budismului zen.
Orice copac poate deveni un bonsai, întrucât realizarea sa constă în îngrijire și stilizare minuțioasă. Prin vasul mic, rădăcinile lui nu sunt lăsate să se dezvolte decât în mod controlat, în timp ce ramurile sale sunt stilizate prin tăiere și legate cu sârmă. Astfel, se obțin forme superbe, atent îngrijite.
Scopul unui bonsai este să fie o reprezentare realistă a naturii. Cei care aleg să dețină un bonsai au șansa de a-și cultiva atenția și minuțiozitatea. Provocările unui bonsai includ un mix între simțul estetic (de imaginare a modului în care vrei să se dezvolte în detaliu), abilitățile de grădinărit și capacitatea de a crea un design; practic un amestec între cunoștințe și artă.
Acest tip de bonsai metasequoia are mai multe trunchiuri și seamănă cu o pădure în miniatură. Este un soi rezistent.
Truc enRose: Dăruiește-i un nume potrivit, care înseamnă ceva pentru tine. Ocazional, îl poți delecta cu muzică clasică, în special cea barocă – studiile au demonstrat că plantele preferă sunetele armonioase ale muzicii clasice, dezvoltându-se frumos.
Cum se îngrijește acel bonsai metasequoia în vas de ceramică?
DIAMETRU GHIVECI:
15 – 25 cm
ÎNĂLȚIME PLANTĂ:
30 – 35 cm
LUMINA:
Lumina zilei – preferă multă lumină, trebuie să aibă cel puțin 5 ore luminozitate, dar nu soare canicular.
TEMPERATURA:
Minim 14 grade
UDARE:
Moderată
SUBSTRAT RECOMANDAT:
Amestec pentru bonsai
ÎNGRĂȘĂMÂNT RECOMANDAT:
Special pentru bonsai
Amplasare:
Bonsaiul Metasequoia are nevoie de foarte multă lumină, dar nu de un soare direct, arzător. Lipsa luminii duce la căderea frunzelor și, în timp, la uscarea sa iremediabială. În general, bonsaii au nevoie de un loc fix – probați câteva locuri în car bonsaiul se simte bine și lăsați-l acolo.
Udare:
Solul trebuie menținut umed, pentru ca bonsaiul să aibă o rezervă de apă din care să se hrănească constant. Nu folosiți apă în exces și nu lăsați apă în farfuria de sub vas. Ocazional, poate fi stropit cu apă pe frunze și tulpini, imitând o ploaie de vară.
Recomandări:
Alegeți un pământ special pentru bonsai – este esențial pentru buna lui dezvoltare. Vasul se poate schimba la 2 ani, în cazul unui bonsai tânăr. Ulterior, puteți schimba vasul la 7 ani. Alegeți vase de piatră sau ceramică, puțin adânci și nu mai mari cu maxim 20% din dimensiunea vasului precedent.
Nu fertilizați bonsaiului în lunile de iarnă, pentru a-i oferi un repaos de creștere și dezvoltare.
Pentru stilizare, utilizați sârmă de diferite mărimi și un patent de sârmă. Cu o foarfecă de grădină, îi veți putea ține sub control ramurile. Urmăriți video-uri speciale în care sunt descriși pașii de stilizare a bonsaiului. Nu vă temeți să tăiați și să îl prindeți ca să îi dați o direcție de creștere.
Inspirație pentru creația bonsaiului: https://www.bonsaiempire.com/inspiration/movies
Plantele naturale pentru apartament sau grădină sunt o sursă excelentă de îmbunătățire a calității aerului, reducerea poluării fonice, având în același timp o utilitate decorativă de excepție. enRose oferă servicii de peisagistică, pentru terase, balcoane, grădini interioare și spații de birouri. Se poate asigura mentenanța acasă sau la birou. Pentru detalii și oferte personalizate, adresați-vă floriștilor noștri la telefon 0799.950.999 sau pe email la office@enrose.ro