Din dragoste pentru flori, dar și din dorința de a ajuta, de a ne implica social, ne-am alăturat Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu dizabilități într-un proiect minunat care exclamă că frumusețea florilor, alături de cea a omului responsabil social, pot face o schimbare.
Flori De Bine este proiectul prin care am realizat că putem face lucruri minunate prin intermediul designului floral. Ne-a impresionat inițiativa de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilități susținuți de CEDCD, astfel că am fost motivați să luăm parte cu entuziasm la această acțiune, prin organizarea unor ateliere de design floral. Scopul principal al acestui proiect a fost motivarea participanților de a se implica în susținerea copiilor consiliați de organizație, printr-o donație
reprezentând taxa de înscriere la workshop.
Participanții acestui atelier au avut ocazia să învețe secretele delicate ale florilor de vară în realizarea de buchete sau aranjamente florale, iar primul din seria de ateliere organizate in cadrul proiectului a avut ca temă Flori Văratice. Mergând pe această temă, au fost folosite floarea soarelui, spice de grâu, margarete, levănțică, lisianthus, minigerbera și iriși. Workhop-ul a oferit participanților posibilitatea de a-și realiza singuri buchetul folosind florile puse la dispoziție și de a pleca cu el acasă, ca semn de mulțumire pentru implicarea în această acțiune umanitară.
Ca și gazdă a acestui eveniment, am vrut să oferim o experienţă plăcută participanţilor și prin punerea la dispoziţie a unei locaţii care să completeze amosfera, astfel că primul atelier s-a desfășurat la Botanique bouquet de café, din strada Doamnei, nr. 3, un loc de poveste în care designul floral întregește atmosfera tipică a unei cafenele. Fiind un proiect nou, de suflet, am primit cu drag provocarea de a arăta și altora conceptul Botanique, prin găzduirea unui workhop de design floral.
În urma acestui proiect am conștientizat, făcând analogia cu o persoană cu dizabilităţi, că fiecare floare are frumusețea ei, emanată de naturalețea acesteia, de felul în care este modelată de natură. Fiecare florist caută perfecțiunea într-un aranjament. Totuși, fiecare floare, cu imperfecțiunile ei, își găsește locul și completează perfect aranjamentul. Dacă ești atent, florile îţi dictează singure unde să le așezi; le sucești, le alături altele, de sprijin și până la urmă buchetul iese. Frumuseţea unui buchet vine și din aceste mici imperfecțiuni. Asta am conștientizat atunci, că ne adunasem pentru niște copii care sunt speciali tocmai pentru că sunt diferiți.
Pentru că prima ediție a avut succes prin atmosfera creată și interesul arătat de fiecare dintre cei prezenți, ne-am gândit că un al doilea atelier ar avea un și mai mare impact. Totodată, mulți dintre cei care nu au fost prezenți și-au exprimat dorința de a participa la un asemenea workshop. Acest lucru ne-a motivat și în data de 24 septembrie 2015 va avea loc cea de-a doua ediție a proiectului Flori De Bine.
Vă îndemnăm să fiți și voi parte din acest proiect. Fiecare poate contribui la o schimbare și credem că, așa cum motto-ul acestui proiect spune, petalele pot face o diferență.
Credit foto: Vanilla Roads – https://www.facebook.com/VanillaRoads