Arhiva tag-ul pentru: buchet flori

Iata intrebarea pe care o primim cel mai des: „Cum rezista florile mai mult timp? “. De aceea, ne-am gandit ca este momentul ca floristii nostri sa impartaseasca cu voi cateva secrete, rapide si simple, pentru a prelungi durata de rezistenta a florilor taiate.

Cel mai des cumparatorii deleaga vina pe factorii externi, precum conditiile meteo extreme (prea cald, prea frig) sau calitatea florilor achizitionate de la vanzator. Desi este adevarat ca aceste doua exemple influenteaza durata timpului in care o floare se ofileste, experienta ne-a invatat ca modul in care florile sunt tratate dupa cumparare este esential in rezistenta lor.

 1. Primul pas, pregatirea vasului. Este foarte important ca vasul in care vor fi asezate florile sa fie curat. Acesta trebuie sa fie spalat foarte bine cu apa calda si detergent pentru a inlatura bacteriile si particulele de praf.
 2. Nu aseza florile cu tot cu ambalaj, legate cu funda sau alte accesorii, deoarece acestea le sugruma. Lasa-le sa „respire”!
 3. Cozile florilor trebuie taiate aproximativ 2 centimetri, inainte de a fi asezate in vas. Taierea se va face oblica, respectand un unghi de aproximativ 45 grade. Nu va speriati, taierea unei flori nu se vrea a fi un test din geometria clasei a 7-a. Mult mai important este instrumentul pe care il folositi: cutitul sau foarfeca trebuie sa fie ascutite, pentru a nu strivi codita florii. Nu rupeti cozile, deoarece veti altera capacitatea lor de a se hidrata. In primele ore de la asezarea in vaza cu cozile taiate, florile isi trag cea mai mare cantitate de apa, fiind esentiala – ca si in cazul oamenilor- pentru a rezista cat mai mult.
 4. Taierea coditelor trebuie efectuata prin scufundarea florilor in apa. Unul din motivele pentru care florile se ofilesc mai repede este contactul cu aerul. Pentru a evita ca asta să se întâmple, taie cozile florilor atunci când sunt scufundate în apă sau ținându-le sub un jet de apă.
 5. Nicio frunza nu trebuie sa atinga apa in care stau florile, deoarece frunzele sunt purtatoare de bacterii si in acest fel se accelereaza ofilirea florii. Indepartati frunzele din partea inferioara a tulpinii. Pentru siguranta, folositi mai putina apa in vas, cu mentiunea ca florile trebuie sa fie verificate mai des pentru a nu ramane fara apa. Credeti-ne pe cuvant, uneori florile absorb multa apa.
 6. Schimbati apa din vas la doua zile. In acest fel, se evita perpetuarea bacteriilor si florile, acestea se pot hidrata corect, in continuare. Mai mult, odata cu schimbarea apei, recomandam din nou sectionarea tulpinii.
 7. Mentineti o temperatura optima in camera in care stau florile. In camera frigorifica, florile stau la o temperatura optima de 7-10 grade Celsius. Sigur, nu ne asteptam sa le creati un ambient nici de 17-18 grade, insa daca evitati pozitionarea vasului cu flori langa calorifer (iarna) sau langa ferestra (vara, cand soarele este foarte puternic), florile voastre vor rezista mai mult timp.
 8. Camera trebuie sa fie aerisita in fiecare zi pentru ca florile sa se mentina cat mai proaspete. De asemenea trebuie sa se evite sa se fumeze, sa se gateasca, sau sa fie folosite lotiuni chimice in preajma lor. Fiecare
 9. O baie cu apa rece poate revigora florile care si-au inclinat capul si par a se ofili, desi v-a fost garantata prospetimea lor. Scufundati-le in apa rece timp de minim 30 de minute, iar apoi repetati procedeul taierii cozilor. Odata reasezate in vaza cu apa proaspata, florile vor recapata tonusul.
 10. Atentie in ce combinatie asezati florile in vaza! Florile trebuie asezate in vase in functie de tipul lor de flori. Sunt unele flori precum zambilele, care elimina o anumita seva ce sunt daunatoare pentru alte flori. De exemplu niciodata nu combinam trandafiri cu zambile;  sau trandafiri albi cu trandafiri colorati deoarece trandafirii albi pot trage din pigmentul celorlalti trandafiri si altfel culorile se pot schimba, dar nu intr-un mod foarte placut.
 11. Când mergi la cumpărături, florile să fie ultimul lucru de pe listă pe care îl cumperi. Schimbarea de temperatură și lipsa apei nu le sunt deloc benefice, deci, cu cât le duci mai repede acasă și le așezi în apă, cu atât mai bine.

 

Bonus enRose: un pliculet de conservant face minuni in extinderea duratei de viata a florilor voastre! De aceea, va recomandam sa cereti intotdeauna floristului de la care achizitionati florile, un plic de conservant pentru buchetul vostru.

Buchetele enRose vin insotite de o brosura cu sfaturi de ingrijire a florilor si cu un pliculet de conservant/ hrana pentru flori.

Astăzi vrem să vă înseninăm ziua cu pozele de la nunta unei perechi frumoase, Anca și Răzvan, care a avut nunta în data de 22 august (da, acel 22 august ploios). Am primit de curând fotografiile care surprind în detaliu momentele speciale, de aceea dorim să vă oferim un motiv de a zâmbi cu gândul la vară, în această zi cu cer plumburiu.

Mirii și-au dorit o nuntă romantică, elegantă, un eveniment memorabil atât pentru ei, cât și pentru invitații lor. Anca a fost cea care ne-a contactat pentru a le fi alături, iar alegerea s-a bazat pe bogatul nostru portofoliu. Colaborarea noastră a fost plăcută, așa cum ne propunemde fiecare dată, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Anca și-a pus toată încrederea în experiența noastră și am reușit să punem în aplicare ideile ei, cu amprenta enRose, astfel ca ei să fie nu doar mulțumiţi, ci și pe deplin bucuroși.

Aranjamentele florale au fost realizate având ca inspirație locația nunții, salonul Le Diplomate, declarat patrimoniu UNESCO, în cadrul hotelului Hilton. Cromatica în tonuri pastel și florile delicate au evidenţiat eleganţa salonului de nuntă și au pus în valoare tinereţea și frumuseţea mirilor.

Credit foto: Memoir Media

Nunta enRose - Anca si Razvan (1) Nunta enRose - Anca si Razvan (2) Nunta enRose - Anca si Razvan (3)

Nunta enRose - Anca si Razvan (4) Nunta enRose - Anca si Razvan (5) Nunta enRose - Anca si Razvan (23)

Nunta enRose - Anca si Razvan (6) Nunta enRose - Anca si Razvan (7) Nunta enRose - Anca si Razvan (8) Nunta enRose - Anca si Razvan (9) Nunta enRose - Anca si Razvan (10) Nunta enRose - Anca si Razvan (11) Nunta enRose - Anca si Razvan (12) Nunta enRose - Anca si Razvan (13) Nunta enRose - Anca si Razvan (14) Nunta enRose - Anca si Razvan (15) Nunta enRose - Anca si Razvan (16) Nunta enRose - Anca si Razvan (17) Nunta enRose - Anca si Razvan (18) Nunta enRose - Anca si Razvan (19) Nunta enRose - Anca si Razvan (20) Nunta enRose - Anca si Razvan (21) Nunta enRose - Anca si Razvan (22)  Nunta enRose - Anca si Razvan (24) Nunta enRose - Anca si Razvan (25) Nunta enRose - Anca si Razvan (26)

Nunta enRose - Anca si Razvan (27)