Articole

Nunta este un moment propice pentru a da frâu creativității. În timp ce o petrecere aniversară se poate lovi de inconveniențele de spațiu, timp și număr de invitați, o nuntă oferă cadrul necesar pentru transpunerea în realitate a oricărei povești de iubire. Acesta este unul dintre motivele pentru care în ultimii ani, nunțile tematice au cunoscut o creștere semnificativă în rândul preferințelor mirilor, atât în spațiul occidental, cât și în cel local, din România.

Viața bate filmul este un dicton celebru și nu este un secret pentru nimeni faptul că marile povești de iubire din cinematografe au fost inspirate de-a lungul timpului de întâmplări reale, cărora li s-a oferit un strop de magie creativă a regizorului. Iată de ce nunțile tematice inspirate din lumea filmelor capătă din ce în ce mai multă căutare în rândul viitorilor miri, garantând în același timp, unicitate și originalitate.

Există o serie de variante pentru mirii care își doresc o nuntă cu tematică cinematografică: de la alegerea filmului preferat ca temă pentru întregul decor, până la îmbinarea mai multor genuri într-o poveste proprie. Indiferent de alegere, experiența ne-a demonstrat că efectul supriză este garantat, atât pentru miri, cât mai ales pentru invitați.

Un caz aparte l-au reprezentat mirii enRose, Raluca și Marius, a căror nuntă s-a desfășurat la Palatul Mogoșoaia, într-o zi călduroasă de septembrie 2015. Cei doi îndrăgostiți au pornit de la propria lor poveste de iubire, având drept coordonate filmele romantice pe care le-au văzut împreună, de-a lungul anilor.

“O poveste ca în filme” a fost motto-ul nunții, astfel că fiecare masă a invitaților a avut propria sa producție cinematografică. Romantici incurabili, îndrăgostiți peste măsură și plin de simțul umorului, Raluca și Marius și-au purtat invitații prin diverse genuri cinematografice, propunându-le comedii precum When Harry met Sally, Pretty Woman sau Don Juan de Marco, drame glamuroase precum Pe aripile vântului, Casablanca sau Titanic, și multe alte titluri emoționante.

Și pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte, iată câteva fotografii care au suprins atmosfera acestei nunți, “realizată pe platoul de filmare de la Mogoșoaia”. Atenție, motor!

12490293_1087892857912274_1387294235_o12490180_1087893181245575_1088535592_o12528194_1087892737912286_186220927_o12516637_1087904151244478_1875576485_o12517210_1087892584578968_954429170_o12494013_1087904154577811_884839829_o

Credit Foto: Cristian Ana Photography

 

O poveste frumoasă de dragoste își are mereu scopul ei, iar Ligia și Toni trăiesc o dragoste pe care au hotărât să și-o pecetluiască prin legământul căsătoriei. Ca wedding planner, mă uit la miri și îmi dau seama mereu de câtă emoție se ascunde în sufletele lor. Chiar dacă de multe ori par foarte tari și plini de siguranță, dragostea te face slab și niciodată nu vei putea trece prin acele clipe ale căsătoriei fără un gram de emoție.

Ligia și Toni ne-au convins că pasul pe care îl fac este de neprețuit, așa cum de altfel trebuie să fie, și că dragostea lor este cea care i-a condus pe acest drum. Le-am fost alături și i-am ajutat, cu toată străduința și pasiunea, pentru ca nunta lor să fie plină de momente fericite.

Și-au început povestea dinaintea nunții tot cu noi, la Botanique Bouquet de cafe, dorind ca ședinţa foto de logodnă să fie ceva special, într-un loc cu o poveste proprie. Așa că ne-au propus să vină în vizită, să pozeze și, în același timp, să îi cunoaștem mai bine. Ne-a făcut plăcere să le vedem bucuria, și totodată ne-au entuziasmat și mai mult, astfel că toată experiența colaborării cu ei a fost deosebită.

Nunta Ligia si Toni (20)  Nunta Ligia si Toni (29) Nunta Ligia si Toni (15) Nunta Ligia si Toni (8)

Nunta a avut loc la restaurantul Cinque Terre din Ploiești, unde totul s-a armonizat perfect. Aranjamentele florale au completat foarte bine locația, și totul a ieșit frumos, până în cele mai mici detalii. Mirii au optat pentru  un aranjament realizat dintr-o combinație de flori în culori tomnatice, cu elemente din lemn, sticlă și lumânări care să confere o atmosferă caldă.

Nunta Ligia si Toni (33) Nunta Ligia si Toni (28) Nunta Ligia si Toni (17) Nunta Ligia si Toni (14)  Nunta Ligia si Toni (11) Nunta Ligia si Toni (6)

Ligia ne-a făcut o mărturisire care ne-a confirmat că și lor le-a făcut plăcere să le fim alături. Câteva cuvinte sunt de ajuns pentru ca noi să ne simțim mândri și să ne întărim semnătura de fait sur mesure:

“Pe Adina am cunoscut-o din întâmplare, prin niște colaboratori comuni, când am apelat la serviciile ei pentru un eveniment corporate. La momentul respectiv, mi-a părut o persoană foarte amabilă, atentă la detalii dar foarte discretă. Țin minte și acum că am rămas plăcut surprinsă când unul din aranjamentele de la evenimentul respectiv a rezistat aproape o săptămână. După aproximativ un an de zile, când am început pregătirile pentru ce urma să fie unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața mea, mi-am luat inima în dinți și am contactat-o. Nu știam atât de multe despre Adina, sau enRose, însă aveam “vibe” pozitiv și, cumva, eram deja încrezătoare ca lucrurile vor fi cum trebuie. După mai multe discuții cu alți furnizori din domeniu, atât din București, cât și din alte zone, m-am lăsat păgubașă: ba nu era “chimie”, ba nu era viziune și de cele mai multe ori, nu există PASIUNE. Așadar, m-am întors la prima alegere, și bună decizie am luat. Adina pe care am reîntâlnit-o anul acesta s-a dovedit a fi genul de om care se dedica 110%, lucru care, din păcate, îl întâlnești din ce în ce mai rar când vine vorba de parteneri sau colaboratori externi. Pe lângă pasiune, seriozitate și o imaginație extrem de bogată, ea este capabilă să transpună în realitate aproape orice dorință, sau idee, pe care ai putea-o avea, când vine vorba de flori, design sau aranjamente. Rezultatul final a fost exact cum ni l-am imaginat, așadar, o recomand cu mare încredere…și nu doar pentru că este un artist în arta florilor, ci și un om extrem de plăcut.”

Nunta Ligia si Toni (9) Nunta Ligia si Toni (19)  Nunta Ligia si Toni (4)  Nunta Ligia si Toni (24)

Credit foto:  Photo Tailors Studio