Arhiva tag-ul pentru: nunti marine

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Cu sezonul de nunți 2018 proaspăt încheiat, a venit timpul să ne uităm în urmă și să ne bucurăm de reușitele acestui an. Una dintre miresele de care ne-am apropiat sufletește cel mai mult în acest sezon este Giorgiana. Ea a fost protagonista unuia din marile evenimente ale toamnei noastre, o nuntă cu tematică marină.

Nunta ei a avut 10 mese și nu se încadrează în ceea ce numim o nuntă foarte mare. Conceptul a fost însă gândit în așa fel, încât ne-a dat sentimentul că ne ocupăm de un eveniment de proporții. A fost o nuntă de catalog și vă invităm să parcurgem împreună pașii organizării ei. 

Bucurie – cuvântul de ordine

Pe Giorgiana am cunoscut-o întâi virtual, prin intermediul Irinei Neguț, unul din wedding plannerii noștri cei mai dragi. Am primit de la ele un mail impresionant, în care am aflat multe despre povestea Giorgianei și a lui Constantin. Astfel am putut înțelege ușor la ce fel de nuntă visează, dar și rațiunile din spatele dorințelor lor.Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Cei doi miri locuiesc în Franța, așa că planificarea nunții în România a căpătat o semnificație aparte. Locul în care urmau să-și petreacă ziua cea mare trebuia să fie unul cu adevărat deosebit.

Cu ajutorul Irinei, au descoperit complexul Delta Royal din Sabangia, în apropiere de Tulcea, orașul natal al miresei. A fost locul perfect pentru o nuntă cu tematică marină.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii4

Decorarea acestui spațiu a fost pentru noi atât o încântare, cât și o provocare.

Bucureștiul și împrejurimile sale sunt pline de locații ofertante pentru evenimente care satisfac toate gusturile.

De aceea, ni se întâmplă mai rar să avem ocazia de a lucra într-un cadru atât de feeric.

Am călcat la Sabangia într-un spațiu semisălbatic, aflat pe malul lacului Razim, cu căsuțe construite în stilul specific zonei.

Mici, discrete, cu acoperiș de stuf, respirau liniște, simplitate și autenticitate.

 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Restaurantul Delta Royal nu mai văzuse încă o astfel de nuntă. Decorarea unui asemenea spațiu îți oferă un sentiment foarte deosebit. În incintele care găzduiesc constant evenimente cu o regie complexă, organizatorii intră totuși într-un fel de rutină.

Aici, am rămas, la final, cu satisfacția că am făcut ceva nou. Că am deschis, împreună cu mirii, niște drumuri aproape neumblate, complet rupte de cotidian. Giorgiana și Constantin au fost vrăjiți de la început de pitorescul atmosferei și ne-au transmis și nouă rapid această stare. Ambii sunt îndrăgostiți de mare și de călătorii; el este pescar amator, ea – fiică de marinar.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Și-au dorit o nuntă în compania mării, cu tematică marină. Cum altfel? La scurt timp după primele discuții cu ei, ne-am trezit căutând și noi cu entuziasm, decorațiuni cu tematică marină.

Trebuie să recunoaștem că impulsul creativ pe care ni l-au dat cei doi ne-a făcut până la urmă să ne îmbogățim colecția de obiecte de decor cu o mulțime de vase, lampioane, scoici și briz-brizuri. Cum era de așteptat, o parte din acestea au ajuns chiar la nunta lor, în Deltă.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Marine touch

Giorgiana a fost o mireasă așa cum își dorește orice florist și orice decorator. Energică, plină de idei și de inițiativă, dar și deschisă, cooperantă și relaxată.

Am avut deseori sentimentul că nu îi suntem furnizori, ci coechipieri. Ea a adus la nuntă decorațiuni din recuzita ei personală și a confecționat singură un stâlp cu indicatoare.

Între timp, în privința altor elemente, ne-a lăsat mână liberă aproape cu totul.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Spre exemplu, a fost deschisă în privința buchetului de mireasă, pe care Adina i l-a creat în vria inspirației de moment. Și-a dorit un buchet romantic, în nuanțe pastelate, iar noi i-am oferit un design diafan, ușor, ca spuma mării.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii Nunta cu tematica marina Delta Dunarii26

Pe mesele invitaților am aranjat un ansamblu de vase în stil marin cu flori albe și roz pastelat.

Ne-am bucurat de trandafiri, lisianthus, hortensie, wax flower, eryngium și frunze de eucalipt. Peisajul a fost completat de mărturiile cu plante suculente montate în scoici și de printurile realizate tot de noi. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mesele au purtat nume alese din toponimia locală (Tulcea, Sulina, Enisala, etc.) inscripționate pe stegulețe albastre. Meniurile asortate au fost decorate cu panglici marinărești și stele de mare.

Masa mirilor a fost piesa de rezistență a decorului. Pe fața de masă cu imprimeu navy s-au perindat clasicele flori, lumânări și felinare. Alături, decorul tematic: o timonă, un far, mai multe bărcuțe, borcane cu nisip, pietriș, scoici și stele de mare.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mirii au ajuns în locație pe apă, într-o bărcuță. Afară, pe drumul care duce spre restaurant dinspre ponton, am amplasat o arcadă impresionantă cu un voal bleu, două lampadare și un aranjament floral maiestuos. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii    

Cu alte cuvinte, un loc numai bun pentru făcut poze cu cei dragi, dar nu singurul. Photocornerul dedicat, un paravan alb încoronat de două aranjamente florale bogate, a fost și el presărat cu decorațiuni marine.