Arhiva tag-ul pentru: perete cu muschi de pădure

decor cu mușchi stabilizat

Ultimii ani au înregistrat o creștere a cererilor pentru un decor cu mușchi stabilizat, atât ca design floral pentru locuințe sau birouri, cât și pentru evenimente majore. Mușchii sau lichenii stabilizați sunt o opțiune inedită pentru decor, fiind ușor de folosit și versatili.

În designul de interior, reîntoarcerea la natură a fost o tendință majoră în anul 2019, menținută și în acest an. Alături de materialele naturale, precum lemnul, elementele verzi stabilizate s-au impus ca opțiuni deopotrivă estetice, dar și creative. prezidiu decor vegetalDecor cu mușchi stabilizat pentru masa mirilor – tematică Pădurea fermecată

Mușchii sau lichenii stabilizați folosiți pentru decorul de interior sau de eveniment sunt elemente naturale.

Datorită unui proces special de conservare, aceștia își păstrează forma decorativă și culoarea pentru un timp îndelungat. Mușchiul și lichenii stabilizați au un aspect pufos, flexibil.

Plantele stabilizate sunt plante supuse unui proces ecologic de stabilizare: pentru obținerea lor, se înlocuiește seva naturală cu nutrienți 100% biodegradabili.

Astfel, ele nu mai au nevoie de lumină și apă, surse esențiale ale fotosintezei plantelor.

Drept urmare, nu atrag insectele și nu găzduiesc niciun fel de organisme cu potențial dăunător.

Decor cu mușchi stabilizat – întreținere 

Aranjamentele cu mușchi stabilizat sunt printre cele mai îndrăgite piese de decor enRose. Cele două variante de tablouri pe care le propunem – Green Life și Green Vibes – sunt produsele ideale pentru un cadou special.

Tablou cu muschi de padure

Aceste tablouri cu mușchi natural de pădure necesită o îngrijire ușoară, fără udare propriu-zisă, ci doar o pulverizare periodică cu apă: o dată pe lună este suficient pentru ca mușchiul stabilizat să își mențină volumul.

Daca umiditatea din locul în care este amplasat un tablou de acest tip este scăzută, lichenii își pot diminua volumul și vor devini rigizi. Așadar, ei pot constitui și un bun indicator al nivelului de umiditate al aerului din încăpere: un aer prea uscat nu este propice nici sănătății.

Un alt aspect important este să nu pozitionați aranjamentele cu licheni în lumina directă a soarelui.  În timp, mușchiul stabilizat se poate decolora.

Un perete desprins din natură

O opțiune tot mai solicitată* pentru designul interior este peretele realizat din licheni stabilizați. Realizarea unui astfel de perete (complet sau parțial) implică o muncă laborioasă și un material de înaltă calitate.

perete muschi verde stabilizat

Întreținerea se face la fel ca la mușchiul de pădure stabilizat din tablouri. Este o opțiune excelentă și pentru spațiile de lucru întrucât echilibrează elementele fade (precum birourile și computerele), oferind o notă vivace întregului design. În plus, relaxează privitorul și …arată excepțional în pozele de Instagram.

perete cu muschi de pădure

 

*Ne puteți contacta la office@enrose.ro pentru o ofertă personalizată legată de decorarea unui perete

Alte piese de decor enRose cu mușchi stabilizat aici sau pe Facebook: