Peisagistică

Cândva, în negura Antichității, trăia un mare rege în văile fertile ale Babilonului, care i-a oferit soției sale un dar neprețuit: un colț de paradis. Grădinile suspendate din Babilon au rămas în istoria civilizației, drept una dintre cele șapte minuni ale lumii antice – o lucrare de proporții uriașe, în care peisagistica s-a afirmat ca arta de a planifica, stiliza și proiecta designul unui spațiu verde.

Astăzi, peisagistica s-a adaptat provocărilor contemporane, regăsindu-se pe terasele unor clădiri înalte, sau transformând zone de office în escapade urbane.

Amenajare terasa si gradina bucuresti
Amenajare terasa si gradina bucuresti

De-a lungul istoriei, această artă a fost sinonimul opulenței, fiind accesibilă unui segment privilegiat al societății. Peisagistica de proporții a atins din nou un apogeu prin apetitul capetelor încoronate ale Europei baroce pentru curți regale cu grădini paradisiace. Peisagistica engleză din secolul XIX a făcut trecerea spre accesul restului populației la spații verzi cu un design studiat.

Din pasiune pentru designul floral al spațiilor urbane, indoor sau de exterior, enRose a dezvoltat un serviciu de consultanță și implementare peisagistică. Portofoliul nostru include designul outdoor în spații de business, grădini urbane cu dimensiuni limitate, precum și terase în zone rezidențiale.

  • Identificarea stilului de grădină potrivit
  • Concept și design de grădină
  • Stabilirea unei cromatici armonioase pentru intregul proiect
  • Poziționarea aleilor, a zonelor care vor fi plantate și a tuturor zonelor funcționale (barbecue, loc de luat masa, spații de joacă, terenuri de sport, zonă de relaxare etc.), cu toate detaliile necesare
  • Evidențierea posibilelor diferențe de nivel
  • Elementele de construcție care vor fi utilizate (pergole, jardiniere, fântâni etc.)
  • Sisteme de irigații și de iluminat
  • Concepția finisajelor care vor fi utilizate în design (dacă este cazul)
Amenajare terasa si gradina bucuresti

Amenajare terasa si gradina bucuresti