Arhiva tag-ul pentru: flori de bine

Atelierele Flori de Bine ne încântă de fiecare dată și suntem bucuroși că facem parte din acest proiect minunat. Mai mult, prin implicarea noastră vrem să vă inspirăm și să vă îndemnăm să faceți lucruri care să aducă valoare vieții voastre. Am avut ocazia să organizăm două workshop-uri florale, iar feedback-ul  a fost de fiecare dată unul pozitiv. Participantelor le-a plăcut foarte mult și ne-au spus că a fost interesant să învețe lucruri noi și să afle mai multe despre designul floral.

Pentru cea de-a doua ediție a fost aleasă tema ” Flori în păr” și piesa centrală pe care s-a bazat atelierul a fost coronița din flori naturale. Pasionate de flori și dornice să învețe cum să își creeze singure coronițe pe care să le poarte mândre în păr, domnișoarele participante au venit cu propriile idei și fiecare coroniță a ieșit la sfârșit diferită de toate celelalte și specială în felul ei.

Florile folosite au fost alese astfel încât să se îmbine perfect într-o coroniță și să creeze o cromatică armonioasă. Printre cele mai dorite floricele au fost minirozele albe, grena si roz, iar pentru un efect mai intens am folosit si astilbe roz, solidago, dar în special cupele de orhidee mokara. Ceea ce a ieșit a fost pe placul tuturor și coronițele au fost perfecte pentru a fi purtate la un eveniment, la o ieșire în oraș sau pur și simplu, pentru că florile sunt un accesoriu superb.

Vrem să împărtășim cu voi câteva imagini care descriu energia pozitivă și atmosfera din cadrul workshop-ului floral. Multumiri speciale merg către Radu Mălășincu, care a surprins perfect fiecare moment.

Atelier floral Flori de Bine (1) Atelier floral Flori de Bine (14) Atelier floral Flori de Bine (3) Atelier floral Flori de Bine (4) Atelier floral Flori de Bine (5) Atelier floral Flori de Bine (6) Atelier floral Flori de Bine (7) Atelier floral Flori de Bine (8) Atelier floral Flori de Bine (9) Atelier floral Flori de Bine (10) Atelier floral Flori de Bine (11) Atelier floral Flori de Bine (12) Atelier floral Flori de Bine (13)  Atelier floral Flori de Bine (15) Atelier floral Flori de Bine (16) Atelier floral Flori de Bine (2)

Vă amintiți de prima ediție a proiectului Flori De Bine? Ei bine, pentru că primul atelier floral organizat în cadrul acestui proiect a avut un mare succes printre participanți, și pentru că ne dorim în continuare să ne implicăm social, vom organiza un nou workshop în data de 24 septembrie. Mai sunt doar câteva zile și vă invităm cu mare drag să vă înscrieți și voi. Mai multe detalii despre înscriere puteți găsi pe pagina evenimentului Flori De Bine.

flori de bine editia a doua inscriere flori de bine

Cel de-al doilea workshop în cadrul proiectului  va avea tema Flori în păr. Vom învăța împreună cum să purtăm flori în păr, prin realizarea unor coronițe din flori naturale și parfumate. Totodată, prin participarea la acest workshop, puteți ajuta la susținerea copiiilor speciali din România, prin donarea unei sume de bani  care va fi direcționată către susținerea activității Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD).

coronita flori de bine

Coronita - Flori de bine

Gazda va fi din nou Botanique bouquet de cafe, din strada Doamnei nr. 3, un loc frumos și drag nouă.

botanique logo

Botanique bouquet de cafe

flori de bineDin dragoste pentru flori, dar și din dorința de a ajuta, de a ne implica social, ne-am alăturat Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu dizabilități într-un proiect minunat care exclamă că frumusețea florilor, alături de cea a omului responsabil social, pot face o schimbare.

Flori De Bine este proiectul prin care am realizat că putem face lucruri minunate prin intermediul designului floral. Ne-a impresionat inițiativa de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilități susținuți de CEDCD, astfel că am fost motivați să luăm parte cu entuziasm la această acțiune, prin organizarea unor ateliere de design floral. Scopul principal al acestui proiect a fost motivarea participanților de a se implica în susținerea copiilor consiliați de organizație, printr-o donație
reprezentând taxa de înscriere la workshop.

 

Participanții acestui atelier au avut ocazia să învețe secretele delicate ale florilor de vară în realizarea de buchete sau aranjamente florale, iar primul din seria de ateliere organizate in cadrul proiectului a avut ca temă Flori Văratice. Mergând pe această temă, au fost folosite floarea soarelui, spice de grâu, margarete, levănțică, lisianthus, minigerbera și iriși. Workhop-ul a oferit participanților posibilitatea de a-și realiza singuri buchetul folosind florile puse la dispoziție și de a pleca cu el acasă, ca semn de mulțumire pentru implicarea în această acțiune umanitară.

Workshop-Flori-de-bine-1

Workshop-Flori-de-bine-9

Ca și gazdă a acestui eveniment, am vrut să oferim o experienţă plăcută participanţilor și prin punerea la dispoziţie a unei locaţii care să completeze amosfera, astfel că  primul atelier s-a desfășurat la Botanique bouquet de café, din strada Doamnei, nr. 3, un loc de poveste în care designul floral întregește atmosfera tipică a unei cafenele. Fiind un proiect nou, de suflet, am  primit cu drag provocarea de a arăta și altora conceptul Botanique, prin găzduirea unui workhop de design floral.

În urma acestui proiect am conștientizat, făcând analogia cu o persoanムcu dizabilităţi, că fiecare floare are frumusețea ei, emanată de naturalețea acesteia, de felul în care este modelată de natură. Fiecare florist caută perfecțiunea într-un aranjament. Totuși, fiecare floare, cu imperfecțiunile ei, își găsește locul și completează perfect aranjamentul. Dacムești atent, florile îţi dictează singure unde să le așezi; le sucești, le alături altele, de sprijin și pânムla urmムbuchetul iese. Frumuseţea unui buchet vine și din aceste mici imperfecțiuni. Asta am conștientizat atunci, că ne adunasem pentru niște copii care sunt speciali tocmai pentru că sunt diferiți.

Workshop-Flori-de-bine-5

Workshop-Flori-de-bine-8

Pentru că prima ediție a avut succes prin atmosfera creată și interesul arătat de fiecare dintre cei prezenți, ne-am gândit că un al doilea atelier ar avea un și mai mare impact. Totodată, mulți dintre cei care nu au fost prezenți și-au exprimat dorința de a participa la un asemenea workshop. Acest lucru ne-a motivat și în data de 24 septembrie 2015 va avea loc cea de-a doua ediție a proiectului Flori De Bine.

Workshop-Flori-de-bine-7

Workshop-Flori-de-bine-6

Vă îndemnăm să fiți și voi parte din acest proiect. Fiecare poate contribui la o schimbare și credem că, așa  cum motto-ul acestui proiect spune, petalele pot face o diferență.

Workshop-Flori-de-bine-2
Credit foto: Vanilla Roads – https://www.facebook.com/VanillaRoads