Aducem Crăciunul în oraș! Orice poveste prinde viață când crezi suficient în ea! Am decorat la Boiler X Guido de sărbătoare o mașină Toyota Land Cruiser, de un galben luminos perfect asortat cu tavanul cafenelei. Un loc numai bun de fotografiat pe Calea Victoriei! Bucurați-vă de sărbători împreună, bucurați-vă de frumos!

Fiecare are un mod propriu de a transmite un gând de recunoștință pentru oraș, iar al celor de la Boiler x Guido a fost de a decora de Crăciun clădirea istorică ce găzduiește cafeneaua. Printr-o sincronicitate surprinzătoare, eram în cafenea la momentul potrivit. Calea Victoriei merită mai multă lumină de sărbătoare decât au pus cei responsabili cu acest lucru. Așa că tema a fost trasată în linii mari – să respectăm arhitectura clădirii, să o punem în valoare într-un mod elegant și să punem un strop de magie în stilul enRose.  Și să facem peste 1000 de postări pe Instagram, target care a fost atins din primele 3 zile.

Ușa monumentală, cu detaliile ei de feronerie, a fost cadrul perfect pentru acest decor. Am mers pe un decor cu brad natural decorat cu elemente naturale (conuri, scorțișoară, felii de portocală) și globuri roșii și albe. Decorul a fost completat de o Toyota Land Cruiser fj40 din 1977, de un galben luminos perfect asortat cu tavanul cafenelei, care a devenit rapid punct de atracție. Era coadă la fotografii și noi nici nu terminasem de decorat.

Orice poveste prinde viață atunci când crezi suficient de mult în ea. Visul nostru este de a aduce bucurie prin ceea ce facem și să livrăm un decor ancorat în tendințele internaționale, așa cum admirăm și în alte capitale ale lumii. 

Orașul se schimbă prin intermediul oamenilor, pentru oameni. Bucureștiul se transformă și se adaptează necesităților actuale ale locuitorilor, care își doresc un nivel ridicat de accesibilitate și servicii cât mai calitative. Un oraș în continuă transformare trebuie să fie definit de creativitate pentru a fi atrăgător pentru locuitorii săi, pentru vizitatori și investitori. 

Îndemnul nostru este să vă bucurați un pic de magia asta! Bucurați-vă de sărbători împreună, bucurați-vă de frumos!

 

Despre imobilul Construcția Moderna

Clădirea în care se află cafeneaua Boiler X Guido este o veche clădire interbelică, practic primul bloc de apartamente din București, ridicată într-o perioadă în care viața “la bloc” abia se deschidea în fața bucureștenilor.

Imobilul are o formă de L, pe Calea Victoriei colț cu Strada Frumoasă, fiind construită de societatea Construcția Moderna, nume inscripționat pe frontispiciul edificiului. Deși a fost proiectat pentru a oferi apartamente relativ ieftine, decorațiunile și dotările interioare și exterioare se încadrează în sfera luxului accesibil, cum am spune azi.

Pardoseala holurilor imobilului este din mozaic venețian (spartură de marmură), dublat de un bandou de marmură albă. Scările sunt din marmură albă, iar feroneria balustradei de la scară prezintă motive decorative care apar și la feroneria liftului și a balcoanelor. Ușa de acces în scară este din lemn de stejar, la fel cum erau inițial și ușile apartamentelor.

Fațadele sunt fără îndoială cele mai spectaculoase elemente ale imobilului, cu frontoanele ferestrelor circulare sau triunghiulare și console numeroase și divers decorate: frunze de măslin, bumbi, motive vegetale, ciorchine etc.

O clădire de văzut și iubit. Și, bineînțeles, de fotografiat.

 

Credit foto: Elena Corbu

Ikebana

Multă lume crede că noi „facem Ikebana”, așa că articolul acesta vrea să explice diferența dintre tehnica Ikebana și activitatea designerului floral.

Ikebana reprezintă arta de a face florile să trăiască în apă (în japoneză „ikery” înseamnă a face să trăiască si „bana” înseamnă floare). La început, Ikebana era folosită pentru decorarea altarelor templelor, mai târziu fiind regăsită ca ornament pentru altarul din casă sau în spații publice. Se poate spune că istoria ikebanei începe cu oferirea florilor lui Buddha.

ikebana

Principiile de bază ale aranjamentelor florale în stil Ikebana sunt predominanța liniei asupra culorii și exprimarea triunghiului Cer-Om-Pământ. Florile sunt înfipte în ace kenzan (o perniță cu ace fixată pe o placă de plumb), iar conducerea liniei este cursivă, frumoasă, fapt ce accentuează tensiunea interioara. Se ține cont și de tandemul masculin – feminin.

Florile se pun în vaze împreună cu frunze și aranjarea lor în spațiu exprimă originea lor. Se folosesc numai plante autohtone întâlnite în natură (crizanteme, nuferi, iriși, flori de cireș, bujori, azalee), pline de semnificații. Formele de lucru sunt puse înaintea unui fundal și florile se aranjează asimetric. Scheletul unui astfel de aranjament floral este alcătuit din trei elemente (ramuri și/ sau flori): Sin (Cerul), Soe (Omul) si Hikae (Pământul).  Potrivit concepției japoneze, omul tinde mereu spre cer, dar destinul său este să rămână pe pământ. Florile din cadrul aceleiași familii de flori nu sunt folosite împreună dacă sunt de culori diferite. În schimb, florile mari și mici, deschise sau semideschise pot ajunge una lângă alta, cele mari în partea superioară, iar cele mici așezate jos. În această construcție sunt foarte importante unghiurile de așezare a florilor.

Pentru japonezi, frumusețea decurge mai mult din silueta materialul vegetal care reprezintă mult mai bine creșterea, decât din culorile și mărimea florilor. Perfecțiunea liniara, ca expresie a creșterii naturale, este tot ce se poate mai frumos. Dragostea față de natură, față de creșterea plantei în toate fazele ei, este dovedită de respectul acordat acesteia.

Meșteșugul designerul florist devine artă atunci când opera terminată, în afara faptului că respectă regulile meseriei, are un caracter individual, are putere de exprimare și un conținut artistic. Un designer floral combină elemente astfel încât frumusețea lor să fie pusă în valoare. Pe lângă cunoștințe teoretice și experiență practică, acesta trebuie să aibă talent, fantezie și mult bun gust. Toate acestea trebuie cultivate prin perfecționare continuă, ca să se ajungă la un nivel artistic adecvat. Chiar dacă gusturile nu se discută, pentru a aprecia lucrarea unui designer este nevoie de bun gust și un simț al frumosului antrenat.

Nu pretindem că „facem Ikebana”, dar preluăm principiile estetice ale acestei tehnici și le transpunem în aranjamente florale, cărora recunoaștem că le lipsește o disciplină atât de strictă și riguroasă. Lăsăm creativitatea să își facă de cap și ne dăm în vânt după creațiile asimetrice pentru că asimetria dă artei o diversitate surprinzătoare, la fel cum în natură nu este nimic perfect simetric.

Pentru a învăța mai multe despre tehnica Ikebana, puteți participa la Workshop-ul de design floral FLORAIKU, în data de 17 Noiembrie, unde împreună dăm viață unor creații pline de frumusețe, prospețime și fericire.Pentru mai multe detalii, vă rugăm adresați-vă consultanților noștri la telefon 0799.950.999 sau pe email la office@enrose.ro.

Ne găsiți și pe Facebook sau pe Instagram.

 

 

 

Continuăm seria workshopurilor! Îți propunem ca împreună să dăm viață unor creații pline de frumusețe, prospețime și fericire, așa că te invităm la un workshop de design floral contemporan, de inspirație japoneză și centrat pe tehnici sustenabile de lucru.

Floraiku este un haiku floral, o invitație la bucurie printr-un atelier de creație florală, o adevărată terapie de bună dispoziție după o zi lungă, o activitate care să te scoată din tumultul cotidian pentru a te introduce în lumea fascinată a florilor.

JOI, 17 noiembrie, la ceas de seară, galeria enRose se va transformă într-o oază Zen a mâinilor creative. Vom crea împreună un aranjament floral într-un vas minimalist, folosind ca suport kenzanul, inspirându-ne din principile Ikebana.

Adina Filculescu, fondatoarea studioului enRose și gazda serii, te va iniția în secretele arhitecturii si construcției unui aranjament floral: cum privești proporțiile respectivei piese florale, cate culori introduci și ce fel de tipuri de flori folosești, cum prelungești prospețimea florilor și multe alte tips & tricks.

Vei realiza un design floral în culori pastelate, care va însufleți casa ta sau va putea fi un dar minunat. Vei avea la dispoziție o selecție de flori proaspete, selecție de flori pentru textură, dispuse în ikebana. Acest stil implică concentrarea atenției pe accentele vegetale și pe estetică.

Oferă acest workshop cadou unei persoane dragi, ca semn al iubirii și prețuirii tale. Va fi un dar neprețuit!

*Locurile sunt limitate pentru ca fiecare participant să se bucure de atenție și îndrumare.

În cadrul atelierului, vei descoperi câteva din tainele designului floral, noțiuni precum:

  •  cromatică florală
  •  proporții în design floral
  •  tehnici sustenabile (Kenzan)
  •  armonie florală (noțiuni de Ikebana)
  •  povești din lumea fascinantă a florilor
  •  tips & tricks

CÂND: joi, 17 noiembrie 2022, de la ora 18:00

UNDE: Galeria enRose, strada Icoanei, nr. 40, parter, București

Susținut de Adina Filculescu, designer floral certificat internațional, alături de echipa enRose

De ce să participi la Floraiku – workshop de design floral contemporan

Acest workshop de design floral are o durată de 3 ore și este dedicat celor pasionați de decorațiuni și accesorii inedite, dar și celor aflați la început de drum care își doresc o provocare creativă!

Costul participării workshop-ul de design floral Floraiku este de 500 lei/persoană. În preț sunt incluse toate florile proaspete, materialele și elementele de care ai nevoie pentru aranjamentul tău, pe care îl vei lua acasă! Te vei putea bucura de creația ta, aplicând tehnicile învățate pentru a realiza noi piese de design floral.

Sub îndrumarea Adinei și a echipei enRose, vei crea un aranjament floral într-un vas deosebit. Vom folosi o tehnică de design contemporan, prietenoasă cu mediul și ușor de întreținut, ulterior.

Workshop-urile de design floral enRose au devenit cadouri inedite pentru cei dragi, pasionați de artă, flori și frumos, de aceea avem un voucher cadou, cu sigiliu, pe care putem scrie mesajul tău personalizat și îl vom livra gratuit în București. Sau pe care îl putem trimite rapid pe mail, în format digital. Dăruiește o experiență florală, senzorială și creativă.

Tortul delicios și vinul sunt din partea noastră!

Pentru înscrieri, contactează-ne pe office@enrose.ro sau la numărul 0799.950.999 sau comanda online.

Înscrie-te la workshop-ul de design floral contemporan Floraiku, marca enRose, și fii în tendințele internaționale!

P.S. În creațiile florale vom folosi și mult iubitele anomone.

Iata intrebarea pe care o primim cel mai des: „Cum rezista florile mai mult timp? “. De aceea, ne-am gandit ca este momentul ca floristii nostri sa impartaseasca cu voi cateva secrete, rapide si simple, pentru a prelungi durata de rezistenta a florilor taiate.

Cel mai des cumparatorii deleaga vina pe factorii externi, precum conditiile meteo extreme (prea cald, prea frig) sau calitatea florilor achizitionate de la vanzator. Desi este adevarat ca aceste doua exemple influenteaza durata timpului in care o floare se ofileste, experienta ne-a invatat ca modul in care florile sunt tratate dupa cumparare este esential in rezistenta lor.

  1. Primul pas, pregatirea vasului. Este foarte important ca vasul in care vor fi asezate florile sa fie curat. Acesta trebuie sa fie spalat foarte bine cu apa calda si detergent pentru a inlatura bacteriile si particulele de praf.
  2. Nu aseza florile cu tot cu ambalaj, legate cu funda sau alte accesorii, deoarece acestea le sugruma. Lasa-le sa „respire”!
  3. Cozile florilor trebuie taiate aproximativ 2 centimetri, inainte de a fi asezate in vas. Taierea se va face oblica, respectand un unghi de aproximativ 45 grade. Nu va speriati, taierea unei flori nu se vrea a fi un test din geometria clasei a 7-a. Mult mai important este instrumentul pe care il folositi: cutitul sau foarfeca trebuie sa fie ascutite, pentru a nu strivi codita florii. Nu rupeti cozile, deoarece veti altera capacitatea lor de a se hidrata. In primele ore de la asezarea in vaza cu cozile taiate, florile isi trag cea mai mare cantitate de apa, fiind esentiala – ca si in cazul oamenilor- pentru a rezista cat mai mult.
  4. Taierea coditelor trebuie efectuata prin scufundarea florilor in apa. Unul din motivele pentru care florile se ofilesc mai repede este contactul cu aerul. Pentru a evita ca asta să se întâmple, taie cozile florilor atunci când sunt scufundate în apă sau ținându-le sub un jet de apă.
  5. Nicio frunza nu trebuie sa atinga apa in care stau florile, deoarece frunzele sunt purtatoare de bacterii si in acest fel se accelereaza ofilirea florii. Indepartati frunzele din partea inferioara a tulpinii. Pentru siguranta, folositi mai putina apa in vas, cu mentiunea ca florile trebuie sa fie verificate mai des pentru a nu ramane fara apa. Credeti-ne pe cuvant, uneori florile absorb multa apa.
  6. Schimbati apa din vas la doua zile. In acest fel, se evita perpetuarea bacteriilor si florile, acestea se pot hidrata corect, in continuare. Mai mult, odata cu schimbarea apei, recomandam din nou sectionarea tulpinii.
  7. Mentineti o temperatura optima in camera in care stau florile. In camera frigorifica, florile stau la o temperatura optima de 7-10 grade Celsius. Sigur, nu ne asteptam sa le creati un ambient nici de 17-18 grade, insa daca evitati pozitionarea vasului cu flori langa calorifer (iarna) sau langa ferestra (vara, cand soarele este foarte puternic), florile voastre vor rezista mai mult timp.
  8. Camera trebuie sa fie aerisita in fiecare zi pentru ca florile sa se mentina cat mai proaspete. De asemenea trebuie sa se evite sa se fumeze, sa se gateasca, sau sa fie folosite lotiuni chimice in preajma lor. Fiecare
  9. O baie cu apa rece poate revigora florile care si-au inclinat capul si par a se ofili, desi v-a fost garantata prospetimea lor. Scufundati-le in apa rece timp de minim 30 de minute, iar apoi repetati procedeul taierii cozilor. Odata reasezate in vaza cu apa proaspata, florile vor recapata tonusul.
  10. Atentie in ce combinatie asezati florile in vaza! Florile trebuie asezate in vase in functie de tipul lor de flori. Sunt unele flori precum zambilele, care elimina o anumita seva ce sunt daunatoare pentru alte flori. De exemplu niciodata nu combinam trandafiri cu zambile;  sau trandafiri albi cu trandafiri colorati deoarece trandafirii albi pot trage din pigmentul celorlalti trandafiri si altfel culorile se pot schimba, dar nu intr-un mod foarte placut.
  11. Când mergi la cumpărături, florile să fie ultimul lucru de pe listă pe care îl cumperi. Schimbarea de temperatură și lipsa apei nu le sunt deloc benefice, deci, cu cât le duci mai repede acasă și le așezi în apă, cu atât mai bine.

 

Bonus enRose: un pliculet de conservant face minuni in extinderea duratei de viata a florilor voastre! De aceea, va recomandam sa cereti intotdeauna floristului de la care achizitionati florile, un plic de conservant pentru buchetul vostru.

Buchetele enRose vin insotite de o brosura cu sfaturi de ingrijire a florilor si cu un pliculet de conservant/ hrana pentru flori.

Wax Flower

Ne-ați auzit de multe ori vorbind despre Wax Flower. O folosim cu mult drag în coronițe, buchete de mireasă sau în aranjamentele noastre. 

Mulțumită vieții ei lungi în vază și a formei florilor sale deosebite, Wax Flower este o opțiune foarte populară în aranjamentele florale. Fiind simbolul unei căsnicii reușite și fericite, multe ocazii sunt pline de această floare minunată, de la buchetul de mireasă, la aranjamente florale pentru masă.

Este o plantă originară din Australia, ce poate fi găsită sub forma unor mici tufișuri.Wax Flower

 

Numele său popular este inspirat de învelișul cerat pe care îl au florile și frunzele sale. Wax flower are și un miros plăcut, asemănător cu al lămâiței, care se simte atunci când strivești ușor frunzele. 

Ne place Wax flower pentru că este o floare deosebit de rezistentă. Ea poate fi folosită și în aranjamentele de iarnă, datorită frunzelor sale ce seamănă cu acele de pin.

Culorile sale variază de la alb, la roz deschis, lila și violet închis, în funcție de soi, dar și de maturitatea plantei. Și există și o varietate cu frunze crețoline (double) și chiar o variantă nouă galbenă. 

Vă rugăm adresați-vă consultanților noștri la telefon 0799.950.999 sau pe email la office@enrose.ro, pentru a cere un buchet personalizat cu Wax Flower. Se poate realiza în diverse culori, și cu o gama largă de flori, în funcție de sezon. 

Pentru mai multe modele și informații, ne găsiți pe Facebook sau pe Instagram.

Constrângerile: motorul inovației într-un business creator de frumos

Constrângerile: motorul inovației într-un business creator de frumos

Inovația, ca răspuns rezilient la constrângeri, nu este doar apanajul companiilor mari care dispun de bugete substanțiale de R&D ci și must-ul business-rilor antreprenoriale. Aflați mai multe de la Adina Filculescu, antrepreanoarea motivată în egală măsură de frumos și de lucrul bine făcut, care, în 2008, a pus bazele enRose.

Ce înseamnă pentru tine inovația, ce înseamnă în contexul specific al business-ului enRose?

Dezvoltare – acesta este primul cuvânt pe care îl asociez cu inovația în business-ul meu. Am pornit dintr-o eră, nu prea îndepărtată, însă diferită de ceea ce se întâmplă azi, când totul se petrecea offline. Ne axam mult pe puterea împărtășirii experienței positive, word of mouth, iar lumea din domeniul design-ului floral și al organizării de evenimente atingea cu greu, și poate doar tangențial, online-ul.

Am simțit de la început că social media, atunci era vorba doar de Facebook, el însuși aflat la început în 2009, este o cale prin care putem ajunge la clienți, nu numai într-un sens strict de vânzare, ci de creare a unei stări, un mix de  inspirație și emoție. Apoi, a venit investiția într-un magazin online real, care să crească nivelul digitalului în poveste enRose. Și aș spune că a fost o abordare bună, în urmă cu aproape 6 ani, întrucât it paid off, cum s-ar spune. E-commerce-ul este astăzi piatra de temelie a afacerilor.

De asemenea, pentru mine inovația depășește linia tehnologică și se aplică în fiecare lucru pe care îl facem diferit de la un an la altul, printr-o nouă perspectivă mult mai eficientă, fie că vorbim de design inovativ prin mixul inedit de elemente, fie de o nouă procedură de lucru care eficientizează fluxul operațional.

Pentru mine inovația depășește linia tehnologică și se aplică în fiecare lucru pe care îl facem diferit de la un an la altul, printr-o nouă perspectivă mult mai eficientă.

Care sunt sursele voastre de inspirație pentru inovație? Cum le transpuneți, ca organizație, în inițiative de business? Exemple de astfel de inițiative deja implementate.

Se pot împărți pe mai multe planuri. Primul dintre ele este cel legat exclusiv de funcționarea afacerii și hibridul între online și offline – spun hibrid, întrucât nu poți organiza un eveniment doar de la distanță – cine ar mai pune decorațiunile? Am mizat pe o dezvoltare digitală cu mult înainte de acest an, îmbinând eficiența unui magazin online pe care îl îmbunătățim constant, social media și advertisingul online. Pentru un business mic, nișat, aceste lucruri, ce păreau inovatoare pentru alții acum câțiva ani, au devenit un MUST pentru a putea crește și a rămâne pe piață.

Apoi, ne putem referi la inovația în domeniul designul floral și aici pășim în latura artistică a business-ului, cea mai plăcută și admirată. Suntem mereu conectați la trendurile internaționale, le anticipăm și avem curaj să le implementăm, chiar dacă uneori pare avantgardist, întrucât ne bazăm pe apetitul clienților noștri pentru piese unicat, cu totul personalizate în funcție de stări și emoții. Realmente lucrăm cu acestea, ca să oferim o întreagă poveste. Mi se pare cu atât mai interesant procesul de inovație atunci când ai de fapt mai multe limitări: resurse disponibile, preferințele clientului, ce poate oferi locul în care este organizat evenimentul, bugetul clientului și toți ceilalți factori de care trebuie să ținem cont în organizarea evenimentului.

Tot în domeniul designului floral, ecologia și-a făcut simțită influența tot mai mult în ultimii ani: se trece încet încet la o diminuare a elementelor non-eco-friendly, cum este de exemplu buretele. Am găsit alternative – aici chiar e nevoie de un spirit ușor inovator. Ne străduim să investim în lucruri de cea mai bună calitate, pentru ca oamenii să se poată baza pe acele piese și să le refolosească ei înșiși, ca să reducem risipa și cumpărături de timp binge.

 Suntem mereu conectați la trendurile internaționale, le anticipăm și avem curaj să le implementăm, chiar dacă uneori pare avantgardist.

În ce fel criza prin care tocmai trecem a influențat felul în care ne raportăm la inovație?

A fost un push și mai puternic pentru trecerea la e-commerce, pentru cei care nu făcuseră acest lucru. Aș îndrăzni să spun că este ultimul tren, deoarece, tendința era deja de un deceniu, iar un site, un brand, are nevoie de o indexare solidă în Google, iar acest lucru nu se poate face peste noapte.

Digitalul ne-a ajutat enorm să comunicăm cu oamenii, să împărtășim povești, istorii, lucruri frumoase. Dar este adevărat în egală măsură că lipsește interacțiunea umană și acest lucru se resimte și asupra noastră tot mai acut.

Aveam lunar workshop-uri de maxim 12 – 14 persoane, creat mereu în jurul unor stiluri și povești – ne jucam într-un mod foarte teatral și se transformau în seri pline de bucurie. Nu era o parte esențială a business-ului, financiar vorbind, dar era o seva de satisfacție. Și nu, online nici nu se poate compara experiența! De aceea, am refuzat să trecem pe…Zoom cu workshop-urile

Ce proiecte de inovaţie dezvoltaţi în prezent? Ce urmează? Care sunt planurile de viitor?

Acum suntem în mood-ul sărbătorilor de iarnă. Luna decembrie este mereu una aglomerată pentru noi – și ne place! Am dezvoltat portofoliul de produse în ultima lună, introducând și promovând o secțiune de cadouri, torturi, deserturi franțuzești, șampanii și cutii pentru bărbați (ei sunt mereu neglijați) . Am dat o față nouă Home-page-ului de pe www.enrose.ro care să fie și mai prietenoasă pentru clienții noștri. Am introdus încă din primăvară abonamentele lunare prin care livrăm flori săptămânal acasă și o serie de alte beneficii – acestea au avut un ecou minunat la prietenii noștri, chiar și pentru clienții noi au fost o alegere primită cu bucurie.

Încă un proiect nou dezvoltat în vara aceasta – pentru că în trecut nu aveam timp să îl putem realiza așa cum ne doream – este peisagistica atât pentru amenajarea grădinilor, cât și a balcoanelor sau teraselor de bloc. Nu era un domeniu dezolvat în România, ci specific altor țări vestice care pun un accent deosebit pe această latură estetică. Dar iată că pandemia a mai schimbat din mentalități și am pornit și noi în această aventură.

Exemple de bune practici în managementul inovaţiei de la companiile pe care le admiri?

Implicare în CSR. Admir proiectele de responsabilitate socială, de caritate atât la companii din domeniul nostru, dar și din orice altă zonă. Am văzut cât de multă bucurie aduc asemenea proiecte pentru beneficiari și îmi este tot mai clar că dăruind, vei dobândi, ca să citez din Nicolae Steinhardt. Sperăm să pășim și noi, cu enRose, în asemenea proiecte prin care să oferim bucurie și speranță.

Despre Adina Filculescu și enRose

Designul floral implică deopotrivă emoție și rațiune, astfel încât cele două emisfere cerebrale să conlucreze organizat pentru a desăvârși lucruri care ne ancorează în prezent și au toate șansele să ne prefigureze viitorul.

La 33 de ani, tânăra antreprenoare Adina Filculescu se bucură de roadele unei afaceri înfloritoare dezvoltată începând cu 2008. Pasiunea pentru designul floral și atracția față de aerul chic specific franțuzesc, accentuate printr-o eleganță discretă și o doză de creativitate, conturează firesc povestea enRose. De fapt, enRose e mai mult decât o poveste. E o stare, un stil, o experiență, toate acestea regăsite în conceptele de design floral și de eveniment.

 

Interviul  „Constrângerile: motorul inovației într-un business creator de frumos” original poate fi citit și aici.

Sursă: www.marketingfocus.ro

Anemonele - unele dintre cele mai iubite flori

Vă dezvăluim taine din lumea fascinantă a florilor, iar anemonele, prin delicatețea și gingășia lor, sunt cu adevărat unele dintre cele mai apreciate flori din întreaga lume.

Botanică

“Anemone” este un gen de plante care cuprinde aproximativ 120 de specii de flori, din familia Ranunculaceae. Așadar, sunt înrudite și cu Ranunculus, mai ales dacă urmărim structura tubulară a tulpinii.

Anemonele mai sunt numite “flori de vânt”, iar denumirea își are originea în limba greacă (ánemos – vânt). De asemenea, apariția anemonelor se spune că aduce primele adieri de vânt de primăvară – iar noi le considerăm una dintre cele mai frumoase flori de primăvară!

Pentru că nu înfloresc niciodată mai devreme de 15 martie și nici după 10 mai, perioada limită în care cade Paștele, mai este numită și floarea Paștelui (ne referim aici la florile plantate în grădină sau la cele
care cresc în mod natural).

Toate florile din specia anemone sunt originare din regiunile montane din jurul Mării Meditenane. Desigur, ele sunt crescute și în serele din Olanda, de unde provin anemonele pe care noi le folosim în buchete și
aranjamentele florale.

 

Paletă cromatică

Ca paletă cromatică, le întâlnim în varianta de alb, roșu, lila. mov, fuchsia, magenta, chiar și galben. Miezul lor este de un blumarin inchis, deseori confundat cu negru (dar culoarea neagră nu există în natură). Cele albe cu miezul închis sunt denumite într-un mod sugestiv Anemone Panda. Simpatic, nu-i așa?

 

Anemonele - unele dintre cele mai iubite flori
Legende

Există multe legende în jurul acestor flori delicate. Se spune că florile de anemone au puteri protectoare, fiind considerate o barieră împotriva gândurilor și dorințelor malefice și a spiritelor rele.

Una dintre legende spune că anemonele reprezintă lacrimile Afroditei. Anemona este simbolul tinereții, frumuseții, dragostei, dar poate fi asociată și cu suferința cauzată de pierderea acestora.

Florile de anemone au inspirat foarte mulți artiști în picturile lor. Cu siguranță ați auzit de celebrele anemone ale lui Ștefan Luchian.

 

Disponibilitate

Chiar dacă le vedeți în multe dintre buchetele noastre, aceste flori iubite au o sezonalitate aparte. Anemonele sunt disponibile din a doua jumătate a lunii septembrie până la finalul lunii mai, cu putin noroc
chiar și în iunie. Așa că dacă ai nunta în lunile iunie-iulie-august, vom găsi cu siguranță alte flori spectaculoase pentru buchetul tău de mireasă, cum ar fi bujorii.
Anemonele - unele dintre cele mai iubite flori

Floristică

Anemonele au o “viață în vază” (vase life) de 5-7 zile maxim, sunt niste flori foarte delicate, mai ales pentru că au o tulpină tubulară și fragilă. Ar trebui să le punem în puțină apă rece și proaspătă (3cm)
pentru ca tulpina să nu putrezească mai repede dacă stă în apă multă. De asemenea, recomandăm schimbarea apei zilnic și cozile taiate câte 2 cm. În cazul acestor flori, tulpina poate fi tăiată și drept. În funcție de gradul de înflorire al anemonelor, putem folosi substanța de înfloriredoar în cazul în care ne dorim acest lucru (de exemplu, când au sosit îmbobocite de de la depozitul de flori).

Pentru o ușurință mai mare de înfigere în burete puteți face o gaură cu tija altei flori (de exemplu a unui trandafir) și înfiptă tija anemonei cu precizie în locul astfel creat. O sârmă cu grosimea de 0.8 mm în interiorul tulpinii îi va mări rezistența.

Atunci când lucrăm cu anemonele în buchetele de mireasă, le dispunem deasupra celorlate flori deoarece având petalele atât de fragile s-ar strivi între celelalte flori. Plus că au valoare de “flori vedetă” și vor potența șarmul buchetului.

Anemonele - unele dintre cele mai iubite flori

Anemonele – unele dintre cele mai iubite flori, după cum frumos am povestit și mai sus, vor rămâne mult timp reprezentantele eleganței și purității.

 

Aranjamente și buchete enRose cu „Anemonele – unele dintre cele mai iubite flori”:

Buchet de mireasă cu anemone Marvellous – enRose

Aranjament floral de masă Songs of Freedom – enRose

Buchet cu anemone și bujori Innocence – enRose

Buchet de mireasa Velvet Anemone – enRose

cum să ai o nuntă fără risipă

Ultimele săptămâni ne-au făcut să ne reconsiderăm viețile și modul în care ne raportam la tot ceea ce aveam. S-a creat un bun prilej de a apăsa butonul de restart și de a schimba tot ce nu am avut curajul sau imboldul de a face înainte.

Cum ar fi să trăim mai sustenabil, fără a irosi resursele materiale și non-materiale pe care le avem? Cum ar fi să dăruim mai mult și să ne aplecăm atenția spre cele ce sunt cu adevărat bucuria sufletului nostru? Avem acum această șansă!

V-am încurajat mereu să vă transformați visurile în realitate, mai ales acea zi memorabilă a cununiei – un moment deosebit în viețile fiecăruia; un moment plin de fericire autentică, îndelung așteptat și imaginat. nuntă fără risipă

De multe ori, acest moment își modifică sensul și devine o goană după a avea; cât mai mult, cât mai apropiat de ce au avut ceilalți, cât mai mare și mai înțesat cu lucruri. Din nefericire, aceasta este calea care îi îndepărtează pe miri de a fi. A fi fericiți, relaxați, aproape de fiecare invitat, și lista poate continua.

Ce nu am îndrăznit să vă spunem întotdeauna a fost acest lucru: puteți să creați un eveniment superb, orientându-vă spre ceea ce este mai aproape de esența voastră. Știm că de multe ori nu doriți sute de persoane alături de voi.

Știm că nu vreți să supărați pe nimeni și vreți să le dăruiți celor dragi tot ce este mai bun. Aceste lucruri se pot realiza cu mai puține resurse irosite, dublând nunta voastră și de o altă înseamnătate: atenția față de ceea ce ne înconjoară.

Vă propunem câteva moduri în care puteți să aveți o nuntă magnifică, printr-o abordare sustenabilă. Da, se poate!

1. Alegerea unor ținute închiriate, vintage sau purtate anterior, în detrimentul ținutelor noi. Sunt haine pe care le purtați o singură dată și vor reprezenta un cost semnificativ, fără a fi, de fapt, o investiție pe termen lung. nuntă fără risipă

Vă puteți orienta spre site-uri, grupuri online sau magazine care au colecții impresionante de haine purtate anterior – uneori poți găsi adevărate comori stilistice.

Dacă e nevoie, ținutele pot fi modificate la croitor – iată încă un mod de a te bucura mai mult de rochia de mireasă sau costumul de mire – observând și minuțiozitatea cu care se lucrează modificările. Parcă e mai frumos să vezi procesul creației decât să primești totul de-a gata, nu? Iată încă o cale spre o nuntă fără risipă!

2. Optează pentru materiale din țesături naturale – vei încuraja producția hainelor de calitate, care rezistă mult mai mult în timp. Nu veți fi nevoiți să aruncați un lucru, după câteva spălări. Hainele de ocazie ale bunicii sau ale mamei arată impecabil și acum, nu-i așa?

3. Florile sunt un element cheie al decorului de nuntă – și nu o spunem doar noi :) Te încurajăm să sprijini producătorii locali și să optezi pentru flori care se pot achiziționa de aici și care sunt, desigur, în sezon.

Îți vom răspunde cu drag la orice întrebare despre acest aspect (deși știi și tu că bujori în luna octombrie nu se găsesc în grădinile noastre).

Designul este cel care va face diferența, prin creativitate și inventivitate, astfel încât să fie în acord cu tendințele internaționale de design floral. Buchetul, lumânările și aranjamentele tale de masă sau arcada vor arăta la fel de spectaculos și cu flori de sezon. Nu exista flori urâte, ci doar modul în care sunt lucrate.

În plus, riscul ca florile pe care vi le doreați să nu fie disponibile (din motive de transport sau furnizor extern) sunt minime.

nuntă fără risipă4. Gestionarea mâncării – probabil că este sursa cea mai mare de risipă din cadrul unei nunți.

De aceea, puteți gândi un meniu mai… slim – gândiți-vă câte feluri de mâncare se aruncă (cei mai mulți invitați nu mănâncă mai mult de două feluri).

Puteți opta pentru un bufet suedez sau pentru intercalarea acestuia cu alte feluri principale de mâncare, decât să puneți la dispoziție 4 feluri principale.

În cazul în care vă doriți o altă variantă, puteți discuta cu restaurantul pentru a dona mâncarea rămasă (neatinsă) către un adăpost social sau persoane care trăiesc în condiții vulnerabile.

Un ONG vă poate ajuta în acest sens și veți avea fericirea de a ști că alături de voi s-au bucurat și cei mai neajutorați dintre semenii noștri.

Alternativa poate fi să dăruiți fiecărui invitat care dorește mâncarea la pachet (doggy bag) – asigurați astfel, 2 zile de mâncare pentru mai multe persoane. Sună bine, nu-i asa?

Orice mic pas pe care îl veți face va aduce o mică contribuție la bucuria altora, așa încât, vă dorim să puneți în practică tot ceea ce vă propuneți! Dacă aveți nevoie de sprijin, suntem aici pentru a vă contura povestea nunții voastre :)

 

 

galbenul - Aranjament cu flori galbene

Galbenul dă senzația de căldură, calmând psihonevrozele. Psihologii îl recomandă ca nuanță ce combate efectele depresiei și ale stresului.

Știați că:

– lumina și culorile au efecte diferite asupra afectivității oamenilor?

– culorile activează prin intermediul retinei terminațiile nervoase și influențeaza starea de spirit?

Galbenul este considerat culoarea pozitivă prin excelență, fiind cel mai aproape de lumină pură și strălucire. Combate starea depresiva și indică o serie de calități: stăpânirea de sine, simțul onoarei, optimismul și dragostea de viață. Este ideal în oboseala mintală, stres sau chiar și în probleme digestive.

El dă senzația de căldură, calmând psihonevrozele. Energia culorii galben ne ajută să gândim mai clar și ne poate stimula interesul și curiozitatea. Este folosit în cromoterapie pentru a îndeparta stările de stres și depresie.

Celebrul pictor olandez Vincent van Gogh va rămâne mereu legat de această culoare solară, pe care a folosit-o aproape obsesiv în picturile sale. Probleme sale psihice și variațiile mari ale stării sale de spirit l-au făcut pe Van Gogh să aleagă instinctiv galbenul pentru a se liniști. Remarcabil este faptul că în crizele sale de furie, Van Gogh folosea roșul, o culoare plină de însemnătate. Foarte puține dintre operele sale includ roșul, însă ele sunt o mărturie a modului în care mintea se raporta la nuanțe și creație.

Galbenul – antidot sau factor de stimulare mentală?

Diversele nuanțe ale acestei culori primare au efecte variate asupra ochiului uman. Spre exemplu, un galben puternic reprezintă cea mai obositoare culoare pentru retină. Acest lucru se întâmplă din cauza stimulării prea mari a ochiului, provocând iritatea retinei. Psihologii au remarcat că bebelușii nu reacționează foarte bine la o nuanță puternică de galben: într-o cameră vopsită asltfel, cei mici plâng și sunt mai agitați, în timp ce adulții își pierd mai ușor răbdarea.

Pe de altă parte, două dintre efectele pozitive ale culorii sunt dezvoltarea puterii de concentrare și stimularea activității creierului. Folosit în cantități reduse, el creează o senzație de căldură, foarte plăcută. Este recomandat în design-ul interior pentru a reduce impactul sezonului rece. O cameră vopsită predominant în galben va induce sentimentul că în interior este mai cald.

Simbolismul galbenului este legat de veselie, lumină, creativitate și o atitudine laxă în privința vieții. Practic, un dolce far niente redat cromatic. Desigur, tradițiile culturale au asociat culoarea galbenă – în special cea intensă – cu gelozia sau duplicitatea, în timp ce galbenul pal exprima bucuria.

În natură, galbenul este asociat cu venirea primăverii, întrucât primele flori ale sezonului cald, precum și primii arbuști înfloriți, sunt galbeni. Lalele, narcise, zambile, mimoze sau frezii – iată cele mai cunoscute vestitoare ale primăverii regăsite și în nuanțe de galben. Simbolizează fără doar și poate o renaștere bruscă a naturii, care aduce multă bucurie, chiar și în zilele ploioase și reci ale începutului de primăvară.

Propunerea enRose:

 

S-a încheiat încă o decadă a secolului XXI și odată cu sfârșitul său și-au făcut apariția câteva importante trenduri pentru rochia de mireasă. 2020 a debutat cu două stiluri estetice ce par să fie paradoxale: excesul și minimalismul. Balanța pare să se încline spre exces, atât din punct de vedere al formei, cât și al texturilor.

Iată 6 trenduri pentru rochia de mireasă care marchează începutul anilor 20.

  1. Liniile clare

La baza minimalismului stau liniile clare, iar această tendință rămâne una dintre preferatele creatorilor de modă pentru zona bridal, precum și a mireselor, în 2020. Deși această caracteristică nu mai domină podiumurile pentru Haute Couture, în domeniul rochiilor de mireasă, locul său rămâne imbatabil. rochie de mireasă cu mâneci bufante stylemepretty.com

Aici se încadrează ținutele de nuntă care au materiale simple sau cu aplicații discrete. Crepul este unul dintre materialele pentru care optează miresele ce își doresc un look minimalist. Tăietura rochiei seamănă mai mult cu o ținută de cocktail, fiind preferată pentru sentimentul de confort pe care îl oferă mireselor.

Poate fi clasificat cu ușurință drept un look clasic, care nu se demodează și care se bucură de o eleganță fără cusur. Pentru un upgrade, accesoriile pot ieși din stilul minimalist, oferind șansa unui joc de texturi și culori.

Astfel, voalul, accesoriile de păr, trena sau buchetul de mireasă pot aduce un pic de extravaganță sau nebunie.

  1. Mânecile bufante

Tendințe pentru rochia de mireasă: mâneci bufante stylemepretty.com

Iată primul pas spre maximalism: mânecile voluminoase, cu o formă care atrage toate privirile. Unii le vor iubi, alții le vor detesta fără discuții, însă vor fi imposibil de ignorat! Au intrat în modă anul trecut, însă acum sunt tot mai prezente ca tendință majoră în ținutele bridal.

Înainte de a te lăsa sedusă de acest trend fascinant, este bine să te asiguri că te simți destul de confortabil cu această extravaganță stilistică.

Rochia de mireasă este o responsabilitate majoră, deoarece de ea depinde felul în care protagonista evenimentului se va simți.

Trebuie să reflecte personalitatea ta, deoarece marii creatori recomandă ca o ținută să fie purtată, să pună în valoare, nu să domine o mireasă. Altfel spus, trebuie să te facă să strălucești!

Este un stil de revistă, reprezentativ pentru persoanele care preferă extravaganțele și care poartă aceste trenduri des, cu nonșalanță.

  1. Umeri dezgoliți  

rochie de mireasă cu mâneci bufante stylemepretty.com

Iată un trend senzual, care arată fabulos pentru o piele ușor bronzată, dar nu numai. Este un look elegant prin esența lui, care nu va ieși ușor din preferințele creatorilor de ținute bridal.

Este un mod ideal de a arăta chic, cu foarte puțin efort și, potrivit fotografilor de nuntă, este una din cele mai bune variante de look pentru portrete.

Se pretează la diverse forme ale rochiei de mireasă și este o alegere sigură pentru a pune în frumusețea trăsăturilor ce pornesc de la decolteu, zona gâtului, umerii, fața și părul.

Mai mult, dacă preferi părul lăsat liber, în bucle lejere sau prins ușor, vei vrea să iei în considerare acest tip de rochie, cu umerii dezgoliți.

  1. Culori

Un trend foarte îndrăzneț, născut tot din zona tendințelor maximaliste: rochii de mireasă în diferite culori! Să ieși din zona albului și a nuanțelor ivoire reprezintă o adevărată declarație de independență și e nevoie de mult curaj.

Rochie de mireasă colorată

Creatorii din domeniul bridal au ales să dea glas acelor mire care își doresc să revoluționeze nunțile, prin pasul cel mai șocant pentru invitați: alegerea unei rochii colorate.

În timp ce alte culturi au în mod tradițional diferite culori pentru ținutele de mireasă – China este un exemplu cunoscut în care roșul este albul rochiei clasice – albul domină fără echivoc întregul mapamond, atunci când vine vorba de EA.

Au fost prezentate două opțiuni, pentru a satisface gusturile mireselor moderne. Există varianta unui mix de culori puternice, inedite, precum auriul și negrul, albastrul sau roșu, chiar și roz.

Pentru alte mirese sunt propuse rochiile ivoire sau în nuanțe de șampanie brodate cu motive colorate. Altfel spus, acest trend poate fi adaptat în moduri foarte creative.

Se pot integra motive tradiționale din cultura miresei, din zona folk, obținându-se o ținută cu multă personalitate și simbolism.

  1. Elemente 3D

rochie de mireasă cu mâneci bufante stylemepretty.com

Less is definitely not more, in this case! Tehnologia își spune cuvântul și în domeniul bridal, reușind să intre în forță în noua decadă.

Creatorii s-au îndrăgostit de multiplele posibilități de a integra elemente 3D pe rochiile de mireasă. Efectul este garantat!

Opțiunile pot varia de la petale din mătase, broderie fină sau ornamente din dantelă.

Este unul din cele 6 trenduri pentru rochia de mireasă care încurajează creativitatea, transformând o ținută de nuntă într-o adevărată bijuterie.

Există o teamă răspândită printre mirese, de a fi eclipsate de ținutelor unor alți invitați. Alegerea inserării unor elemente 3D pe rochia de mireasă va clarifica această dilemă în favoarea celei care trebuie să fie în centrul atenției.

  1. Arată-ți picioarele!

În mod convențional, pielea este dezvăluită în partea de sus pentru mirese. Nu și în 2020, când una dintre cele 6 trenduri pentru rochia de mireasă includ să fii un pic jucăușă…și sexi.

Rochie de mireasă cu crăpătura

Sunt din nou alături de noi, grație podiumurilor de modă, rochiile de mireasă scurte în față și cu trenă în spate, pentru ca toate miresele să aibă șansa de a-și etala atuurile.

O altă opțiune, senzuală și care ne amintește de glam-ul holywoodian, este crăpătura laterală, pe care designerii o vor cât mai lungă. Este un omagiu adus feminității răvășitoare etalate de divele eterne: Sophia Loren, Rita Hayworth, Marilyn Monroe sau Claudia Cardinale. Va depinde de cât de mult îndrăznești. Ceea ce putem spune este că vei arăta fabulos în timpul dansului!

Tendințele cele mai în vogă ale momentului sunt menite a oferi un reper pentru mirese și nu un canon.Alegerea rochiei este poate, opțiunea cea mai importantă, însă există atât de multe idei, încât gusturile tale vor putea fi integrate cu succes.

Rămâne doar să spui…DA!