Craniul enRose, piesă – reper la lansarea filmului McQueen în România

Descris de New York Times drept un film excepțional și evocator, care surprinde trăirile intense și geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen”, filmul care poartă numele regretatului designer britanic a fost lansat în România, la hub-ul cultural Point, pe 10 aprilie 2019.
Partener oficial al evenimentului de lansare, enRose a recreat afișul filmului McQueen, realizând un craniu de 1 metru și 50 de centimetri înălțime, decorat cu flori naturale și fluturi.
Realizat din flori într-o cromatică vibrantă, compoziția a inclus: trandafiri Baccara, trandafiri oranj, orhidee Vanda Black Magic și Vanda Chocolate, anthurium, cale, lisianthus, lalele Parrot, lalele duble roșii și portocalii, leucospermum, precum și pufosul dianthus trick.
Pe 12 aprilie, premiera din cadrul Bucharest Fashion Film Festival a rulat cu sala plină la Cinema Elvira Popesco, iar craniul nostru de la panou, care este înca în curtea Institutului Francez a fost punctul de atracție al săptămânii.

Despre film

Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria.

Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.

Buchete de Valentine’s Day pentru inima ei

Roșul este culoarea simbolică a dragostei, de aceea nu va fi niciodată neglijat în cele mai multe buchete de Valentine’s Day. Pasionale și puternice ca semnificație, florile roșii reprezintă o excelentă alegere pentru Ziua Îndrăgostiților. Fără îndoială, regina florilor roșii este trandafirul, preferat pentru textura catifelată a petalelor sale. Floare de o perfecțiune incontestabilă, trandafirul roșu a fost de-a lungul timpului, muza poeților iubitori de frumos, dar și bucuria iubitelor îndrăgostite.

Pentru varietate, roșu se regăsește în minunatul amarillis – o floare sud-africană, disponibilă în sezonul de iarnă – precum și în miniroze.

Iată ce buchete de Valentine’s Day în nuanțe de roșu vă recomandăm pentru anul acesta:

 

enRose style: Decorează-ți casa de sărbători în 3 pași simpli

Petrecere la tine acasă de sărbători? Nu îți face griji! Te ajutăm câteva secrete pentru a crea un decor spectaculos în casa ta, cu foarte puțin efort.

1. Optează pentru trendul principal al sezonului: folosirea elementelor naturale, precum crengile de brad, conuri, anason și scorțisoară și vei crea o atmosferă intimă și plină de căldură. Dacă însă vrei să te bucuri de un efect vizual inedit, urmează tendința glamour sugerată de designeri: accentele metalice, spectaculoase prin formă și strălucire.Pont enRose: decorează un perete al casei tale cu frunze exotice de Monstera, vopsite în culori puternice precum fuchsia.

2. Pune o coroniță de brad la intrare, pătrând astfel elementul clasic al sărbătorilor de iarnă, care nu se demodează niciodată. Fii eco-friendly și alege o reinterpretare minimalistă a bradului, realizându-l din orice îți place – cărți, structuri metalice, decorațiuni de lemn.

Decorează masa cu sfeșnice, ghirlande și îmbină generozitatea cu inventivitatea: pune pe fiecare farfurie, decorații mici din scortișoară și conuri, pe care invitații tăi să le ia acasă.

3.  Pentru un touch de sărbătoare, amintește-ți să ai mereu:crenguțe de ilex roșu, floare de bumbac și felii de fructe uscate și mirodenii, precum mărul, portocala, scorțisoara și anasonul.

Pont enRose: Garoafa este o floare underrated care poate fi o minunată supriză, cu aspectul ei dantelat, multitudinea de culori disponibile, precum și rezistența ei mare. Lasă bujorii pentru sezonul lor. Sunt flori impresionante, în jurul cărora însă s-a creat un mare hype, aproape o isterie generală.

Recomandarea Adinei Filculescu: “Fii propriul tău designer floral!” 

“Îndrăznește și nu vei regreta! Poți realiza cu ușurință piese de design floral pentru sărbători și îți garantez că te vei distra, iar casa ta va arăta minunat!

Iată cum: optează pentru o coroniță de brad natural, pentru o mireasmă inegalabilă. O poți decora foarte ușor cu felii de fructe, la care să adaugi decorațiunea ta preferată din copilărie pentru o dulce nostalgie.

Vei obține un efect vizual de excepție, dacă alegi un set de vase aurii în linii simple, de diverse dimensiuni, cărora să le adaugi câte un fir de ilex rosu sau bumbac.”

Înspiră-te din modelele noastre și nu îți face griji dacă ți se par prea dificil de lucrat. Înarmează-te cu un pistol de lipit cu rezerve de silicon și colinde de Crăciun:

 

Adina Filculescu, designer floral: este important să fii ancorat în realitate pentru a vedea oportunitățile care ne înconjoară

Interviu apărut în numărul iulie-august 2018 al revistei Marie Claire.

Marie Claire: Când și cum ți-a venit ideea de a-ți face propria afacere?

Adina Filculescu: De mică am fost pasionată de estetică, delicatețe, eleganță și stil, iar arta florală a întrunit întotdeauna aceste caracteristici. A fi înconjurată de flori reprezintă pentru mine un mod ideal de a mă încărca cu energie pozitivă. Iar pentru că am decis să traiesc « la vie en rose », am făcut tot posibilul ca pasiunea mea să devină un stil de viață, dar și un mijloc de auto-susținere.

De ce un business cu flori?

Mă consider foarte norocoasa că am reușit să îmi transform pasiunea pentru flori treptat într-un business, care a cunoscut o creștere organică de la an la an.

Din dorința mea de a îmbina armonios cunoștințele pe care le-am dobândit în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor (și în cadrul cursurilor de antreprenoriat) cu pasiunea mea pentru flori a luat naștere enRose. Organizarea evenimentelor, cu accent pus pe design floral, a părut la momentul respectiv opțiunea ideală pentru mine, iar în timp s-a dovedit a fi cea mai bună alegere.

Cât de greu e să lucrezi cu florile, care sunt atât de perisabile? 

Iată o întrebare excelentă care îmi dă șansa să pot face mărturisiri despre provocările efective! Fără îndoială, lucrul cu ele necesită multă delicatețe și o pregătire a florilor fir cu fir. Chiar și în perioadele aglomerate, când viteza cu care se realizează aranjamentele este cheie în livrarea lor la timp, punem mult accent pe tratarea florilor cu respect și gingășie. Într-un sens metaforic, florile ne învață prin perisabilitatea lor cât de efemer este totul. Ceea ce ne reaminteștedin când în când ce bine e să trăiești în prezent.

Care au fost / și sunt provocările antreprenoriatului?

Pentru mine este mereu o provocare să mă autodepășesc și să fiu cea mai bună versiune a mea, să fiu mereu la curent cu tendințele momentului la nivel internațional, cu tehnici corecte de lucru și să fiu un bun expert în domeniul floristic.

Cât de important este să-ți placă domeniul în care lucrezi? 

Consider că în antreprenoriat acesta ar trebui să fie de fapt punctul de plecare în alegerea domeniului de activitate, un domeniu care să îți mențină vie pofta de cunoaștere și de viață. Chiar dacă trebuie să lucrezi  14-17 ore pe zi în anumite perioade, poți trece mai ușor peste toate și să nu te simți extenuat. Din pasiune provin atât entuziasmul, cât și dorința de realiza lucruri de un nivel înalt calitativ. 

Crezi că ai putea să conduci un business cu flori dacă nu ți-ar plăcea florile?

Cu siguranță nu. Sunt atâtea domenii și nișe în această minunată lume, încât cred că fiecare ne putem găsi satisfacția profesională în antreprenoriat rezonând cu ceva croit pentru noi. Mulți îmi spun cât de boemă este viața mea trăită doar printre flori, așa cum se vede din exterior. Adevărul este că, dincolo de energia pozitivă a atelierului nostru, a florilor, echipei, precum și a evenimentelor (exclusiv fericite), enRose este la fel ca și alte business-uri, o afacere cu tot ce împlică acest lucru: birocrație, latura financiară, juridică etc.

Care sunt cele mai frumoase proiecte la care ai lucrat cu enRose?

Am fost alături la multe evenimente speciale. De fapt, mi se pare “something special” atunci când evenimentul si design-ul acestuia este croit pe masura dorințelor și așteptărilor clienților. Pentru a da doar câteva exemple,

Am contribuit la organizarea unei nunți tematice “Fairytale” care a fost selectat în topul 20 al celor mai bune nunți în 2016.

Am îmbrăcat un tavan în flori albe pentru aniversarea de 10 ani a unei companii, iar rezultatul a stârnit multe aprecieri.

De curând, am lucrat cu IonuțTrandafir la crearea decorului pentru filmarea videoclipului “De dragul iubirii” cu Ioana Ignat, un concept inedit gândit în atmosfera unui atelier floral. Personajul masculin este cuprins de o vrajă ce îl transformă într-un buchet de flori adaugat la colecția de buchete a artistei.

Am fost alături cu decoruri florale structurale la vernisajele unor artiști români cum ar fi Maria Dermengiu, Irina Neacșu, Hamid Nicola Katrib.

Dar cele mai dificile?

Decorurile în mall-uri mi se pare ca au un grad mai mare de dificultate, în sensul că montajul se execută între orele 22-07, uneori în condiții de luminozitate mai scăzută.

Cele mai dificile evenimente însă au fost cele de la început de drum, când simțeam lipsa de experință atât în realizarea efectivă a buchetelor și aranjamentelor florale, cât și a implementarii efective a conceptului.

Nu contează că tu personal faci totul ca la carte, atâta timp cât depinzi de colaboratori și furnizori. Este un întreg lanț în care fiecare verigă poate influența buna funcționare a celorlalte, mai ales că lucrăm cu deadline-uri strânse. Astfel, am realizat că trebuie sa fiu extrem de precaută și să nu fac promisiuni pe care nu sunt convinsă că pot să le onorez. Un management eficient al timpului reprezintă constant o provocare.

Ce înseamnă, astăzi, să fii antreprenor? La ce a trebuit să renunți?

Consider că este foarte important să fii ancorat în realitate pentru a vedea oportunitățile care ne înconjoară. Să dai dovadă de creativitate cu resurse uneori limitate și totodata de flexibilitate pentru a fi aproape de nevoile clientului, care preferă de multe ori sa lucreze cu o echipa cu suflu antreprenorial tocmai pentru ca simte ca i se acordă mai multă atenție.

În domeniul meu, a trebuit să renunț la weekend-uri și la sărbătorile savurate pe îndelete… Pentru mine Crăciunul și mai ales, 1-8 martie, sunt perioade de maximă aglomerație. Ca și sezonul nunților, când rar am câte un weekend liber.

Cât timp îți rămâne pentru tine?

Aș putea spune că tot timpul din lume, pentru că tot ceea ce fac, fac din plăcere. E adevărat că anul întreg este presărat de perioade mai aglomerate, dar reușesc cumva să strecor printre orele de yoga, un vernisaj, o piesă de teatru, un masaj de relaxare sau SPA. Vă mărturisesc că abia în ultimii doi ani mi-am dat seama cât de important este ca uneori să ma deconectez – fie și pentru două ore, de tumultul cotidian. Este sănătos și revigorant!

Pleci vreodată în concediu fără un to do list?

Un concediu fără laptop, iPhone și conexiune la internet nu am avut până acum. Am gestionat pe cât posibil de la distanță, însă am avut mereu o echipă responsabilă la atelier (parcă și mai responsabilă atunci când sunt plecată) pe care m-am putut baza și cărora le mulțumesc.

Care a fost cel mai dificil moment al tău, ca antreprenor? Cum l-ai depășit?

Momente dificile sunt la tot pasul, așa că am învățat cu timpul să mă detașez, să nu intru în panică, pentru a putea găsi soluții eficiente.

Unul dintre cele mai dificile momente a fost când din cauza unei legi antiseismice cu aplicabilitate in 48 ore s-a creat un cutremur în parteneriatul pe care îl aveam atunci în florăria-cafenea Botanique-bouquet de cafè și pe care a trebuit să o închidem constrânși de aceste împrejurări. Un hazard peste care nu am trecut chiar ușor și care a fost o lecție scumpă.

Care sunt planurile tale cu enRose? 

Am investit mult în partea de magazin online, realizând un site funcțional, apoi specializându-ne alături de câțiva colegi dedicați pe zona de e-commerce. Sunt mândră să văd rezultatele muncii îndelungate în această direcție și vrem să continuăm creșterea magazinului online. Am mărit recent echipa și îmi doresc să continui dezvoltarea ei și pe viitor. Mai mult, m-am lăsat convinsă să realizez și un proiect mai vechi – organizarea unor workshopuri de artă florală- și deja am realizat o mica serie. Succesul lor m-a încântat și mi-a oferit susținerea necesară să continui. Cred că este esențial pentru orice antreprenor să nu își plafoneze afacerea; fără dezvoltare și flexibilitate nu poate exista succes pe termen lung.

Dacă ar fi să o iei de la capăt…

În liceu, mi-aș fi dorit să devin architect. Am stat să mă gândesc că dacă mi-aș fi urmat visul de atunci, cumva cred că viața m-ar fi adus tot pe drumul design-ului floral și de eveniment.

 

 

 

 

Atelierele de Craciun

 

A inceput numaratoarea inversa, in scurt timp se va da startul celui mai asteptat sezon din an, cel al Sarbatorilor de iarna!
Obrajori si nasucuri rosii incep sa apara pe strazile orasului. Magazinele si vitrinele ne prevestesc atmosfera plina de magia din preajma Craciunului.
In sufletele noastre invie emotia copilariei, devenim mai sensibili, mai buni si mai inclinati spre trairile sufletesti.

Pentru cei mai multi dintre noi, decembrie debordeaza de energie. Poate ca avem deja in minte, bine alese, cadourile pentru oamenii nostri dragi, sau poate ca trebuie sa facem acum alegerile inspirate.

In orice caz, maratonul cumparaturilor este in toi, de la cadouri si decoratiunile de pus in brad pana la alegerea meniului de Craciun, avem foarte multe lucruri de bifat.

Un mod placut prin care multi dintre noi alegem sa ne bucuram de acest timp de poveste este sa ne decoram casele si sa le conferim acel aer de Sarbatoare.
De aceea, in  atelierul enRose, luna decembrie este o luna dedicata activitatilor creative si pregatirii celor mai frumoase decoruri de iarna.
Anul acesta ne-am propus sa organizam doua workshopuri cu tematica de Craciun, pe 15 si 16 decembrie, in care dorim sa impartasim din secretele noastre tuturor iubitorilor de frumos.
Vom crea asadar, aranajamente inedite pentru decorul mesei de Craciun sau al unui coltisor din casa si ne vom destinde cateva ore intr-o atmosfera cozy, dezmierdati de parfumul de scortisoara si brad.

Dupa incheierea workshopului, fiecare participant va pleca acasa cu un minunat aranjament de Craciun, rod al sarguintei sale.

Probabil ca va intrebati care sunt propunerile designerilor floristi de anul acesta, pentru impodobirea bradului, sau pentru decorul casei de Sarbatoare.
Va spunem, ca si in sezonul de iarna, tendintele “greenery” raman fruntase. Se poarta stilul cat mai natural, nu foarte incarcat, sunt in mare voga ghirlandele si coronitele de brad. Va incurajam sa alegeti un mix cat mai variat de confiere cum ar fi: bradul, pinul, ienuparul si sa dati culoare prin adaugarea speciilor de plante decorative prin fructele rosii, vorbim aici de: Ilex, Taxus sau Hippericum.
De asemenea, portocaliul este o culoare calda si vesela, pe care o putem adauga cu incredere in aranjamentele de Craciun. Plante precum: Pyracantha, Physalis sau Ilex portocaliu, precum si citricele, vor imbogati decorul festiv.

Pe langa acestea, stilul minimalist este si el in top. Ornamentele in forme geometrice, in nuante aurii, vor face parte din decoratiunile din acest an.

Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai apreciate aranjamente de Craciun, marca enRose, pe care le puteti comanda din shopul nostru online, iar daca vreti sa aflati din tainele realizarii unui astfel de aranjament, va asteptam cu drag la workshopurile noastre de Craciun.

 

 

 

 

Summitul GPeC, cel mai mare eveniment de e-commerce din Romania

 

Aflat la cea de-a 12-a editie, GPeC Summit a avut loc pe 14-15 noiembrie si a reunit unii dintre cei mai importanti speakeri din domeniul eCommerce. Pe 15 noiembrie au fost decernate premiile pentru comertul electronic romanesc, in cadrul Galei Premiilor eCommerce.

Am avut deosebita placere sa fim parteneri si anul acesta la cel mai mare eveniment de e-commerce din Romania, unde am completat decorul cu aranjamente si structuri de design floral.

 

 

 

 

Workshop de wedding planning by Adina Filculescu

Va organizati nunta sau cunoasteti pe cineva care este in pregatiri? Noi am spus “DA!” noului workshop de wedding planning sustinut de Adina Filculescu duminica, 26 noiembrie 2017, in atelierul de creatie enRose!

Adina, designer floral, wedding planner si antreprenor entuziast, isi aduna experientele din cei peste 8 ani de activitate in domeniul organizarii de evenimente pentru a pune la dispozitie cele mai importante informatii despre cum sa va bucurati de o nunta extraordinara.

Acum este momentul cel mai potrivit pentru a afla informatiile indispensabile pentru organizarea nuntii care se apropie cu pasi repezi. Stim ca una din marile provocari este de a va gestiona bugetul nuntii, si mai ales cum sa va incadrati in el, evitand cheltuielile suplimentare, nedorite si care nu isi au rostul. Veti afla tot ce trebuie sa stiti despre acest aspect, cu informatii pretioase venite din “interior”. Iti spunem care sunt greselile frecvente care te pot costa nu numai foarte multi bani, dar si linistea si bucuria din ziua cea mare.

Acest workshop vine in ajutorul vostru, cei care doriti sa aflati mai multe despre cum sa va organizati nunta pentru a evita stresul, la ce detalii sa fiti atenti cand contractati furnizorii si sa obtineti raspunsurile la toate intrebarile legate despre cum se pune in scena o zi plina de magie, care va impresiona toti invitatii. Si cel mai important, you have to enjoy the ride!

Ce vei invata:
1. Cum se creeaza designul unei experiente
2. Stabilirea si gestionarea bugetului
3. Furnizorii nuntii (catering, elemente de inchiriat, entertainment, muzica, invitatii si cadouri, fotograf, videograf)
4. Colaborarea cu furnizorii pentru nunta
5. Elemente de design in tendinte (décor, design floral)
6. Tips & Tricks for the perfect wedding ♥

Rezerva-ti locul pentru un atelier de 4 ore dinamice alaturi de un expert in domeniu!
Inscrieri la adina@enrose.ro si 0731 321 440 pana vineri, 24 noiembrie.
Adresa enRose: str. Gala Galaction, nr. 39, sector 1, Bucuresti

Investitia ta: 400 lei/ persoana
Durata: 4 ore

BONUS: O prezentare incluzand furnizori incercati si recomandati de noi
BONUS 2: un instrument financiar cu care puteti gestiona bugetul nuntii
BONUS 3: cafea, ceai si prajituri

Locurile sunt limitate! Va asteptam cu drag!

Ce este designul structural?

Lumea designului floral ofera un peisaj uimitor de bogat si nenumarate surse de creatie

Designul floral structural, este o forma de arta florala care combina pe langa flori, diverse materiale, de cele mai mule ori de origine naturala, ecologice cum ar fi lemnul, piatra, hartia si alte materiale auxiliare din sarma, sticla, fructe uscate, vegetale uscate iar posibilitatile pot continua la nesfarsit.

Sursa de inspiratie este natura si se doreste reconfigurarea armoniei din natura in piese sau instalatii de design floral, care sa ne infrumuseteze spatiile in care locuim, sau pe cele in care desfasuram activitati cotidiene.

Un design floral structural corect, va trezi in noi diferite stari si emotii, purtandu-ne in lumea formelor, texturilor si culorilor impresionante, la fel ca atunci cand privim o pictura deosebita sau cand ascultam o muzica de calitate.

Aranjament floral “Nordic Vibes”

Va propunem piese de design floral desavarsite integral in atelierul enRose, foarte versatile, care decoreaza spatiul prin forme si texturi interesante, dar mai ales prin frumusetea florilor care le pun in valoare.Intotdeauna florile vor avea o sursa de hidratare, asa ca eprubetele sunt mereu prezente, chiar daca sunt ascunse.

Design floral Cercul Vietii

Structurile florale au avantajul ca pot fi folosite de nenumarate ori, prin reinlocuirea periodica a florilor din eprubetele de sticla/ acryl, ceea ce va duce la obtinerea unui design unic de fiecare data. Si va putem ajuta si cu reimprospatarea perioadica a florilor.

 

Aranjament floral structural Thunderstruck

 

Aranjament floral “Book of Flowers”

Aranjament floral structural “Infinite”

 

Aranjament floral structural “Celebrating Love”

 

Aranjament design structural “Welcome Spring”

 

Design floral “Spice Christmas” structure

 

Decor pentru un eveniment wow, pentru nunti atipice, pentru vitrine si spatii comerciale

“   In proiectele noastreAvem un portofoliu complex, alcatuit cu pricepere din buchete, aranjamente florale pentru masa si decoratiuni florale care sa iti capteze intreaga atentie. Chiar daca este vorba de evenimentele corporate sau de cele in familie, decoratiunile noastre florale isi pastreze fidelitatea sub semnatura enRose, fiind in acelasi timp inovative si originale.” (Adina Filculescu) folosim asimetrii si ne jucam cu contraste in cautarea perfectiunii folosind un spectru larg de la delicat la extravagant. Toate aceste idei au aceeasi baza, dar ajung mereu la rezultate diferite si surprinzătoare. Ne intereseaza in permanenta ce este nou, ce se intampla si unde sa gasim ceea ce avem nevoie pentru a transforma totul in realitate.

Avem un portofoliu complex, alcatuit cu pricepere din buchete, aranjamente florale pentru masa si decoratiuni florale care sa iti capteze intreaga atentie. Chiar daca este vorba de evenimentele corporate sau de cele in familie, decoratiunile noastre florale isi pastreze fidelitatea sub semnatura enRose, fiind in acelasi timp inovative si originale.” (Adina Filculescu)

 

 

 

 

Structurile de design floral pot fi achizitionate direct de la noi de pe site, iar in functie de eveniment cream modele personalizate pentru fiecare ocazie in parte.

 

Secrete pentru ca florile sa reziste mai mult timp

Iata intrebarea pe care o primim cel mai des: “Cum rezista florile mai mult timp? “. De aceea, ne-am gandit ca este momentul ca floristii nostri sa impartaseasca cu voi cateva secrete, rapide si simple, pentru a prelungi durata de rezistenta a florilor taiate.

Cel mai des cumparatorii deleaga vina pe factorii externi, precum conditiile meteo extreme (prea cald, prea frig) sau calitatea florilor achizitionate de la vanzator. Desi este adevarat ca aceste doua exemple influenteaza durata timpului in care o floare se ofileste, experienta ne-a invatat ca modul in care florile sunt tratate dupa cumparare este esential in rezistenta lor.

 1. Primul pas, pregatirea vasului. Este foarte important ca vasul in care vor fi asezate florile sa fie curat. Acesta trebuie sa fie spalat foarte bine cu apa calda si detergent pentru a inlatura bacteriile si particulele de praf.
 2. Nu aseza florile cu tot cu ambalaj, legate cu funda sau alte accesorii, deoarece acestea le sugruma. Lasa-le sa “respire”!
 3. Cozile florilor trebuie taiate aproximativ 2 centimetri, inainte de a fi asezate in vas. Taierea se va face oblica, respectand un unghi de aproximativ 45 grade. Nu va speriati, taierea unei flori nu se vrea a fi un test din geometria clasei a 7-a. Mult mai important este instrumentul pe care il folositi: cutitul sau foarfeca trebuie sa fie ascutite, pentru a nu strivi codita florii. Nu rupeti cozile, deoarece veti altera capacitatea lor de a se hidrata. In primele ore de la asezarea in vaza cu cozile taiate, florile isi trag cea mai mare cantitate de apa, fiind esentiala – ca si in cazul oamenilor- pentru a rezista cat mai mult.
 4. Taierea coditelor trebuie efectuata prin scufundarea florilor in apa. Unul din motivele pentru care florile se ofilesc mai repede este contactul cu aerul. Pentru a evita ca asta să se întâmple, taie cozile florilor atunci când sunt scufundate în apă sau ținându-le sub un jet de apă.
 5. Nicio frunza nu trebuie sa atinga apa in care stau florile, deoarece frunzele sunt purtatoare de bacterii si in acest fel se accelereaza ofilirea florii. Indepartati frunzele din partea inferioara a tulpinii. Pentru siguranta, folositi mai putina apa in vas, cu mentiunea ca florile trebuie sa fie verificate mai des pentru a nu ramane fara apa. Credeti-ne pe cuvant, uneori florile absorb multa apa.
 6. Schimbati apa din vas la doua zile. In acest fel, se evita perpetuarea bacteriilor si florile, acestea se pot hidrata corect, in continuare. Mai mult, odata cu schimbarea apei, recomandam din nou sectionarea tulpinii.
 7. Mentineti o temperatura optima in camera in care stau florile. Sigur, nu ne asteptam sa le creati un ambient de 17-18 grade, insa daca evitati pozitionarea vasului cu flori langa calorifer (iarna) sau langa ferestra (vara, cand soarele este foarte puternic), florile voastre vor rezista mai mult timp.
 8. Camera trebuie sa fie aerisita in fiecare zi pentru ca florile sa se mentina cat mai proaspete. De asemenea trebuie sa se evite sa se fumeze, sa se gateasca, sau sa fie folosite lotiuni chimice in preajma lor. Fiecare
 9. O baie cu apa rece poate revigora florile care si-au inclinat capul si par a se ofili, desi v-a fost garantata prospetimea lor. Scufundati-le in apa rece timp de minim 30 de minute, iar apoi repetati procedeul taierii cozilor. Odata reasezate in vaza cu apa proaspata, florile vor recapata tonusul.
 10. Atentie in ce combinatie asezati florile in vaza! Florile trebuie asezate in vase in functie de tipul lor de flori. Sunt unele flori precum zambilele, care elimina o anumita seva ce sunt daunatoare pentru alte flori. De exemplu niciodata nu combinam trandafiri cu zambile;  sau trandafiri albi cu trandafiri colorati deoarece trandafirii albi pot trage din pigmentul celorlalti trandafiri si altfel culorile se pot schimba, dar nu intr-un mod foarte placut.
 11. Când mergi la cumpărături, florile să fie ultimul lucru de pe listă pe care îl cumperi. Schimbarea de temperatură și lipsa apei nu le sunt deloc benefice, deci, cu cât le duci mai repede acasă și le așezi în apă, cu atât mai bine.

 

Bonus enRose: un pliculet de conservant face minuni in extinderea duratei de viata a florilor voastre! De aceea, va recomandam sa cereti intotdeauna floristului de la care achizitionati florile, un plic de conservant pentru buchetul vostru.

Detinem o noua categorie de produse Home&deco

Suntem bucurosi si foarte entuziasmati sa va prezentam o noua categorie de produse, pe langa aranjamentele florale pe care le cunoasteti deja, o colectie foarte atent aleasa de vase decorative, ce pot fi comandate din shopul nostru online.

De-alungul anilor petrecut in acest domeniu captivant al designului floral, am cautat sa cream aranjamente si decoruri florale deosebite, fiind foarte grijulii atat cu alegerea florilor de calitate cat si cu potrivirea lor in vase pe masura.

Ne place sa alegem materiale de calitate si texturi interesante pentru vasele decorative pe care le folosim in arta noastra florala, materiale precum portelanul, ceramica si sticla de calitate superioara, lemn sau piatra.

Am selectat pentru voi cele mai frumoase vase decorative, cele pe care le-am indragit cel mai mult in decursul experientei noastre si dorim acum sa va impartasim si voua din tainele realizarii unui decor armonios.

Cum alegem vasul potrivit pentru o anumita compozitie florala sau, cum potrivim un anumit sortiment de flori deja existent , cu un vas care sa-l puna si mai bine in valoare?

Raspunsul se afla deja in intrebarea de mai sus, fie alegem intai vasul si cautam varietatile florale care sa i se potriveasca, fie alegem vasul in functie de florile pe care le avem la dispozitie.

De cele mai multe ori culorile neutre cum ar fi: albul, ivoire-ul, bejul deschis, griul, rozul pal se vor potrivi cu majoritatea compozitiilor florale. Un vas alb de portelan va „cere” un aranjament delicat, elegant si foarte cochet. Un vas de lemn, insa, va „onora” mult mai bine un aranjament floral rustic sau sauvage. In functie de forma vasului, daca acesta este unul clasic rotund, aranjamentul va avea la fel o forma sferica. Unui vas inalt, clindric de exemplu, i se vor potrivi flori cu tija lunga sau un aranjament floral desfasurat pe inaltime.

Va prezentam mai jos cateva din cele mai frumoase vase din colectia enRose si va invitam sa le comandati cu incredere din shopul nostru online.