Arhiva tag-ul pentru: flori comstibile

Dalia floare de toamnă
Floare națională a Mexicului, dalia este una din bijuteriile toamnei, pe continentul european. Cupa daliei este voluminoasă, variind între 5 și 30 de centimetri în perioada de înflorire.
În Mexic, sunt cultivate de multe secole și vin într-o multitudine de culori: oranj, roșii, albe, vișinii, galbene sau roz. În Europa, au pătruns în secolul 18, fiind aduse de conquistadorii spanioli și adaptate cu succes la solul Spaniei.
Poartă numele unui botanist suedez, Andres Dahl, care s-a ocupat de clasificarea lor în secolul al 18-lea. Dalia face parte din familia Asteraceae (Aster), la fel ca floarea soarelui și margareta.
În prezent, daliile sunt printre cele mai populare flori cultivate în grădinile Americii de Nord, Europa, precum și în America Centrală. Există peste 20.000 de specii
Dalia semnifică putere, eleganță și demnitate, iar uneori creativitate, având conotații pozitive.
? Fun fact:
Petalele lor sunt comestibile și deseori sunt folosite în decorul floral al prăjiturilor, torturilor sau al altor mâncăruri și deserturi.
Inițial, daliile au fost cultivate pentru tulpina comestibilă – botaniștii englezi au plasat gustul lor ca fiind o combinație de morcov, cu țelină și cartof.
Totuși, daliile rămân preferate pentru rolul lor estetic, atât în grădini, unde cresc rapid, cât mai ales în designul floral.
Aranjamente florale enRose cu dalii: