Albastru clasic – de ce este culoarea anului 2020

Nuanța Classic blue – albastru clasic – a fost încoronată drept regina cromatică a anului 2020. O declarație plină de semnificații pentru intrarea în cea de-a treia decadă a secolului!

În urmă cu două decenii, celebra companie americană Pantone lansa un trend revoluționar: experții său începeau să anunțe în fiecare decembrie culoarea anului următor. Impactul acestui anunț se resimte atât în modă, cât și în orice domeniu care bazat pe crearea unui designul.

Surpriza pentru anul 2020 este una de proporții: albastru clasic a fost decretat culoarea anului, de către Pantone, după ani de zile în care culorile tari, precum corai (living coral) sau violet păreau să definească designul și viețile noastre. Alegerea albastrului este un apel la calm, liniște și reîntoarcere la stabilitate. Această nuanță azurie este una dintre cele 3 culori primare ale spectrului cromatic și denotă, mai presus de orice, echilibru.

Albastrul este culoarea eternă, oferită de divinitate, pentru a fi o sursă neîncetată de încântare! John Ruskin

Albastru clasic: semnificații și utilitate

Iată că într-o lume mai dinamică și rapidă decât oricând în istorie, se resimte nevoia unei stabilități.

Albastrul este o culoare foarte apreciată de psihologi, grație efectului liniștitor pe care îl induce asupra stării de spirit. De aceea, această culoare de bază este recomandată mai cu seamă pentru dormitor, fiind o alegere excelentă pentru a aduce mult doritul calm vizual.

Din punct de vedere emoțional, albastrul este culoarea pe care te poți baza, inducându-ți siguranța atât de dorită în această lume plină de incertitudine.

Albastru clasic se regăsește în domeniul artei, în lumea cosmeticelor, în modă, dar și în designul interior. Este o culoare elegantă, sigură, ușor de asortat și greu de demodat. Vei avea siguranța că își va păstra noblețea și când moda va fi mai puțin generoasă cu ea.

Anul acesta, Pantone a lansat o întreagă campanie pentru a le oferi oamenilor o experiență cu totul inedită: cum se simte, cum miroase, cum se aude și ce textură ar putea să aibă culoarea anului 2020. Astfel, au creat în parteneriat cu o serie de branduri, un material de piele întoasă în culoarea anului 2020, o lumânare cu mosc și iz de sare de mare, un jeleu cu aromă de afine și o melodie de 2 minute, denumită Vivid Nostalgia (nostalgie vie).

Culoarea albastru clasic în istorie

În Europa antică, albastru era o culoare subapreciată, deoarece romanii o asociau cu culturile barbare. Era văzută drept o culoare a tristeții, a doliului, în contrast profund cu preferințele lor pentru roșu, violet sau galben.

Odată cu apusul civilizației romane, regăsim albastru la finalul epocii medievale, complet reinventat în conștiința europenilor. Apar picturi care puneau în evidență această culoare și o alegeau pentru a defini sacrul: spre exemplu, pigmentul scump de ultramarin este folosit pentru reprezentările Fecioarei Maria. Albastrul devenea astfel o culoarea râvnită și prețioasă, iar în secolul XII, familia regala a Franței adoptă un blazon nou: un crin de aur pe fond azuriu, ca omagiu adus divinității. Trendul se răspândește rapid în rândul aristocrației franceze și va avea un impact asupra artei și designului interior.

Opt secole mai târziu, Uniunea Europeană urma acest exemplu și alegea ca steagul său să fie o coroană de stele aurii pe fond albastru.

Astăzi, efectele psiho-emoționale ale acestei culori sunt deja binecunoscute și apreciate, iar semnalul transmis de experții Pantone este sugestiv: echilibrul și liniștea sunt rădăcinile bunăstării noastre.

Oamenii au dat uitării adevărul acesta. Tu însă nu trebuie să-l uiţi. Devii răspunzător de-a pururi pentru ceea ce ai îmblânzit. Tu eşti răspunzător pentru floarea ta. Micul Prinț de Antoine de Saint Exuperyalbastru clasic

Top 3 trenduri pentru un decor inedit de Crăciun

De ce top 3 trenduri pentru un decor inedit de Crăciun? Pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar odată cu ele crește și dorința noastră de a ne bucura de un decor vesel atât acasă, cât și la birou. Poate că este din cauza vremii de afară, tot mai gri și rece, sau a veseliei care se strecoară în suflet, în așteptarea întâlnirii cu toți cei dragi.

Oricare ar fi motivul, trebuie să recunoaștem: nu putem fi impasibili la mirosul de brad, decorațiuni simpatice și lumini calde.

Iată cele mai importante top 3 trenduri pentru un decor inedit de Crăciun:

  1. Simplitate din natură

Reîntoarcerea la elementele naturale este o tendință de impact major în design-ul internațional, indiferent de domeniu. Pentru sărbătorile de iarnă, acest trend a intrat în forță în decorul spațiilor de locuit sau al celor în care lucrezi.

Cele mai dorite elemente naturale sunt secțiunile de lemn, pe care le poți folosi atât ca suport pentru diverse aranjamente, dar și pentru decorul mesei de Crăciun.

Aranjament de craciun pe sectiune de lemn

Sunt ușor de adaptat la cromatica casei tale, având nuanțe neutre. În plus, vor arăta foarte chic și le vei putea păstra timp îndelungat, deoarece sunt foarte rezistente.

De asemenea, îți recomandăm să ai mici ghivece cu plante naturale, parfumate, pe care să le decorezi cu bucăți de sfoară sau panglici de in.

Vor aduce un iz fresh în spațiul tău și au, în același timp, un efect liniștitor asupra stării de spirit.

Nu uita de crengile de brad, în diverse aranjamente sau buchete!

Optează pentru micile decorațiuni – ornamente de brad sau de agățat prin casă, căsuțe, steluțe, coronițe – din lemn, cu elemente naturale (conuri de brad, capace de lotus, scorțișoară, felii de mere/lime/portocală).

  1. Lumânări decorative

Nu este tocmai o surpriză și poate nici ceva cu totul inedit pentru mulți dintre voi, însă lumânările decorative sunt un trend care se menține în topul celor mai importante decorațiuni pe care trebuie să folosești în decorul de Crăciun.

Aranjament de iarnă cu lumânare Ruby Red

Îți recomandăm lumânările decorative în culori tari, sculptate, pentru a te bucura de un efectiv vizual de excepție.

Poți opta și pentru lumânări parfumate, alegând miresme precum ciocolată, măr și scorțișoară, portocală, pin și orice îți mai trezește amintiri plăcute.

Nu uita de sfeșnicele pentru mesele festive!

Pune-le pe secțiuni de lemn, folosind lumânări subțiri care vor arde blând, în timp ce tu și cei dragi vă veți bucura de căldura căminului și bucuria revederii.

  1. Stele, cercuri și fulgi – ornamente suspendate

Agață piese de décor realizate din metal, pe ușa de la intrare, dar și în diverse locuri din casa ta.

Ornamentele suspendate în forma de steluță, cerc sau fulg de zăpadă sunt un trend pe care ți-l recomandăm cu mult drag, deoarece aduce o notă jovială, oricărei încăperi.

Decorează-le cu eucalipt sau crengi de brad, precum și panglici în culori neutre – dacă preferi un stil minimalist – sau în nuanțe tari.

Aceste elemente reprezintă un mod foarte ușor de a realiza aduce puțină sărbătoare în casa ta, atât prin formă, cât și prin textură și decorațiuni.

Pentru mai multe modele de inspirație, ne găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/enrose.ro/

Cum îți alegi buchetul de mireasă? Iată cele 5 forme disponibile

Printre toate deciziile pe care trebuie să le iei pentru nunta ta, cum alegi buchetul de mireasă poate părea un detaliu care poate fi amânat până în ultima clipă. Ei bine, vei descoperi că buchetul de mireasă este accesoriul – vedetă al ținutei tale. De aceea, este foarte important să se potrivească stilului tău, fiind în același timp ocazia perfectă să te remarci!

Clasic: buchetul rotund și compact

Buchetul rotund și compact este de obicei buchetul cu cele mai mici dimensiuni. Este realizat din flori prinse strâns unele de altele, la care se adaugă uneori și verdeață. În designul internațional acest tip de buchet este considerat un model clasic, elegant, simplu. Româncele sunt foarte atașate de acest model și tind să îl prefere în continuare. Aceste buchete sunt preferate de minione și, de altfel, recomandate lor, dar se potrivesc de fapt oricui.

Buchet de mireasă clasic rotund si compact

Contemporan: Buchetul sauvage

Buchetul sauvage, zburlit, cu flori aranjate aerisit, aduce un aer de naturalețe și de relaxare și include de obicei și verdeață. Se realizează într-o varietate de moduri, putând fi aproximativ rotund, alungit, sau chiar asimetric. Astfel, el permite și folosirea unor flori sau plante care s-ar încadra cu greu sau deloc într-un buchet compact rotund. Veți putea alege și pune în valoare astfel specii ca anthuriumul, leucadendronul, irișii, frunzele exotice de monstera sau iarba de pampas.

Deși multe mirese au rețineri în a opta pentru astfel de buchete, noi le recomandăm din toată inima. Pe lângă faptul că sunt vârful de trend în designul floral în perioada actuală, ele oferă mai multă libertate creativă decât cele rotunde și se potrivesc de asemenea oricui. (Da, inclusiv minionelor, aceste buchete se realizează cu succes și la dimensiuni mici și medii).

Buchet de mireasă colorat sauvage

Romantic: Buchetul curgător

Buchetul curgător este o apariție mai rară, din motive lesne de înțeles. Nu se potrivește oricărei siluete și oricărei rochii și poate fi perceput de către unele mirese ca fiind mai incomod de purtat. Buchetul curgător standard are o lungime în jur de 40 cm. Cui îi este recomandat? În general, mireselor de înălțime cel putin medie care poartă rochii tip sirenă sau în A. Dacă sunteți printre norocoasele care doresc și simt că pot să poarte așa ceva, vă felicităm: un asemenea buchet va atrage cu siguranță atenția și va fi îndelung admirat.

Regal: Buchetul cascadă

Buchetul cascadă este fratele mai mare al celui curgător. Pentru mirese înalte, suple, și îndrăznețe, acest buchet va fi o adevărată piesă de rezistență în atmosfera nunții. Sofisticat, opulent, de basm, se va vorbi mult despre el. Vă veți mândri cu el cu siguranță când îl veți putea admira și afișa atât la nuntă cât și în poze. Dezavantajele acestuia sunt destul de evidente: nu se potrivește oricui, poate fi incomod de purtat, necesită atenție la păstrare, precum și un buget generos.

Buchet de mireasă structural în cascadă

Post-modern: Buchetul structural

Buchetul structural este ultimul răcnet al designului floral, potrivit pentru mirese sofisticate, îndrăznețe sau avangardiste. Acesta este conceput în jurul unei structuri care poate funcționa doar ca suport pentru susținerea unei forme deosebite sau se poate integra vizual în ansamblu.

Poate avea orice formă și dimensiune, ceea ce îl diferențiază fiind prezența stucturii pe care este realizat. Structura și eventualele accesorii pot fi realizate din sârmă, fetru, lână sau alte materiale.

Buchet de mireasă structural în formă de evantai

 

Indiferent de cum alegi buchetul de mireasă, un lucru este sigur: emoția pe care o vei simți când îl vei ține în mâini va fi unică. Nu uita că florile proaspete sunt o sursă minunată de încântare vizuală și bucurie!

INTERVIU Andra Băraru, Picturesque: Cum alegi fotograful potrivit pentru nuntă

Cum alegi fotograful potrivit pentru nuntă este una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care le au viitorii miri. Fotografii sunt un element esențial în redarea minunatelor amintiri din ziua nunții, chiar și astăzi, în era smartphone-urilor și a instastory-urilor. Cadrele lor profesioniste, retușate blând, redau povestea, emoțiile, realizând un album ce va dăinui dincolo de timp.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de a alege fotografii pentru nunta sau evenimentul tău special. Am discutat cu Andra Băraru de la Pictureque Life Stories, o fotografă talentată și plină de sensibilitate artistică.

1. După experiența avută până acum în fotografia de eveniment, de ce este diferită fotografia de nuntă față de alte evenimente?

Fotografia de nuntă reprezintă cel mai complex gen de eveniment. Ne place pentru că ne provoacă să ne adaptăm la toate momentele importante, devenind astfel spontani fotoreporteri, deoarece nu vrem să ratăm nicio emoție. În același timp, vrem să punem în valoare toate detaliile pe care mirii și le-au ales cu mare grijă și care dau stilul nunții – aici intervine fotografia de produs (decor și elemente florale, inele, papetărie, s.a.). Iar cele mai importante sunt portretele pe care le vom face în momentele în care mirii se pregătesc (first look) și cele de la sedința foto din ziua nunții. Acestea sunt imaginile care probabil vor fi înrămate și vor rămâne emblematice pentru ziua în care au decis să spună “Da”.

2. Momentele rămân în inimile oamenilor, iar pozele vin să completeze amintirile lor. Cum alegi fotograful potrivit pentru nuntă? 

Este foarte important să se întâlnească cu fotograful înainte de a-l contracta. Credem că atunci când suntem față în față, avem ocazia să discutăm detaliat despre modul nostru de lucru și să aflăm ce își doresc mirii. Doar în cadrul acestei întâlniri putem să ne dăm seama, cu toții, dacă suntem pe aceeasi unda si daca ne va face placere sa colaboram. Este important ca mirii să aibă încredere în capacitatea fotografului ales, el nu trebuie să reprezinte o teamă în ziua nunții, ci un prieten-profesionist care va face tot ce-i stă în putință să le ofere la final cele mai frumoase amintiri legate de nunta lor.

3. Un fotograf trebuie să surprindă toate momentele evenimentului, precum și invitații. Cum știi ce să fotografiezi și când?

Noi lucrăm în echipă, în acest fel ne asigurăm că amândoi suntem atenți la tot ce se întâmplă și că nu ratăm momente importante programate sau spontane. Fotografiem în așa fel încât să nu fim vizibili de fiecare dată, deoarece oamenii tind să devină crispați atunci când văd aparatul direcționat spre ei. Ne place să surprindem evenimentul și oamenii spontan, documentând ziua într-un mod cât mai natural. Experiența căpătată în de-a lungul anilor, ne ajută să cunoaștem deja foarte bine momentele în jurul cărora se desfășoară evenimentul. Lucrurile decurg chiar mai ușor atunci când există și un wedding planner care coordonează evenimentul.

4. Cum îi ajuți pe miri să se destindă și cum captezi frumusețea lor?

Asa cum spuneam anterior, este foarte importantă prima noastră discuție, deoarece la nuntă vom fi obișnuiți deja unii cu alții și vor avea încredere în noi. Primele minute nu sunt cele mai degajate de obicei, însă îi încurajăm să se miște natural și să aibă în minte cele mai frumoase momente ce au marcat relația lor și i-au adus în acest punct în care au decis să își unească drumul. Intervenim cu indicați și îi ghidăm când este cazul, însă nu îi vom fotografia niciodată în posturi care nu îi reprezintă.

5. Munca unui fotograf începe dis de dimineață și se termină abia a doua zi. Obosești vreodată?

Sigur, există momente în care te simți obosit. Trebuie să fii pe fază toată ziua și petreci mult timp stând în picioare. De aceea, este important ca un fotograf să aibă un loc la petrecere unde să poată sta când are nevoie de o pauză sau să mănânce. Este important ca acest loc să fie poziționat astfel încât să poată observa de acolo ce se întâmplă în sală. Astfel poate interveni în cazul în care apare un moment interesant pe care să îl surprindă.

6. De multe ori, țeși o întreagă poveste în jurul fotografiilor de nuntă. Ce momente speciale ai întâmpinat? Ți s-a întâmplat să însoțești mirii de la logodnă până la… botez?

Da (zâmbește). Acest lucru s-a intamplat de mai multe ori în decursul timpului și nimic nu ne bucură mai mult decât să vedem cum o poveste de dragoste se transformă într-o frumoasă familie și ca acești oameni își doresc ca noi să documentăm încă un moment extraordinar din viață lor.

7. Ce ți-ai dori să știe mirii cu privire la ziua lor specială și relația cu fotograful?

Relația dintre miri și fotograful ales ar trebui să fie una cât mai relaxată, bazată pe încredere. În același timp comunicarea ar trebui să fie ușoară încă de la început, trebuie să știm din start asteptările lor, iar la rândul nostru să le putem expune viziunea noastră. Împreună vom deveni o echipă atunci când vine momentul sedinței foto.

Mai multe fotografii realizate de Picturesque Life Stories, la nunțile organizate de enRose, puteți găsi AICI.


Există în soluții pentru ca ziua nunții tale să decurgă plăcut, indiferent de micile inconveniențe care se ivesc la orice eveniment. Nu te teme, secretul nu este ca nunta ta să fie fără cusur, ci să transformi posibilele drame în momente amuzante, de care să îți aduci aminte mereu cu plăcere.

Pentru orice nelămuriri, îți stăm la dispoziție!

Flori proaspete 2 săptămâni? Iată una dintre cele mai rezistente plante

Prezența unor flori proaspete în casele noastre creează un ambient călduros, având în același timp un efect terapetiuc asupra stării de spirit. Dar câți dintre noi au timpul necesar să își cumpere flori de mai multe ori pe săptămână? Odată ajunse în vază, florile tăiate trebuie îngrijite corespunzător pentru a se menține cât mai mult timp.

Realitatea este că însă nu toți avem dispoziția necesară pentru a ne ocupa și de florile pe care le cumpărăm sau le primim. Onestitatea este primul pas spre o schimbare pozitivă, nu?

De aceea, ne-am gândit să vă răspundem pe larg la o întrebare pe care o auzim mereu: care sunt cele mai rezistente flori tăiate?

Anthurium – floarea flamingo sau floarea cu coadă (tail flower), o senzație a tropicelor

La prima vedere, anthuriumul pare o plantă prețioasă, inaccesibilă, tocmai datorită aspectului său extravagant

Această floare originară din zona Americii Centrale și de Sud s-a dezvoltat într-un climat exotic, cu temperaturi peste medie și umiditatea ridicată.

Numele său derivă dintr-o combinație a cuvintelor grecești: oura – coadă, și anthos – floare.

Anthuriumul este o floare deosebit de iubită în designul floral, deoarece se bucură de o rezistență specifică plantelor tropicale. Floarea sa este groasă, lucioasă și rezistă chiar și 2 săptămâni în vază, daca are apă proaspătă și îi sunt tăiate codițele.

În această toamnă, anthuriumul a revenit în forță în tendințele designului floral internațional, fiind vedetă în aranjamentele maximaliste, în cupă sau în buchetele sauvage. Varietatea sa de nuanțe îi conferă o versatilitate de care puține flori se bucură. Preferatele acestui sezon sunt nuanțele de roz – pudrat, corai și verde lime pentru anthurium.

Află aici secretele menținerii florilor proaspete în vaze

Florile primite – posibilă terapie complementară?

Florile primite îmbunătățesc starea de spirit a persoanelor bolnave și au un efect pozitiv asupra celor aflați în convalescență. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători ai Societății Americane pentru Horticultură, după efectuarea unui studiu în acest sens.

A dărui flori unui prieten trist sau bolnav este probabil unul dintre cele mai răspândite cadouri. Acest gest călduros este însă mult mai benefic decât se credea. Florile au câteva proprietăți pozitive ușor de detectat: parfumul îmbietor și aspectul frumos. Studiul cercetătorilor în domeniul horticulturii a relevat faptul că florile primite au un real efect terapeutic asupra pacienților care au suferit intervenții chirurgicale.

Convalescență mai ușoare cu flori alături

90% dintre pacienții operați recent de apendicită, care au participat la studiu, au fost cazați în rezerve de spital cu flori și plante, sau fără. Cei care au avut în camera lor flori în vaze și alte plante la ghiveci, s-au recuperat mai rapid și au prezentat o stare generală mult mai bună.

Conform studiului, cei expuși la flori au avut o tensiune arterială mai scăzută și un puls mai bun. Mai mult, acești pacienți au înregistrat vizibil mai puține episoade de anxietate, stări de amețeală și o toleranță crescută la durere, față de cei din rezervele fără nicio floare sau plantă.

Personalul medical s-a arătat plăcut surprins de această terapie complementară, în recuperarea pacienților.

Acesta nu este singurul studiu care demonstrează efectul pozitiv al florilor asupra oamenilor. O cercetare similară apărută în publicația Terapii complementare în medicină a demonstrat că buchetele de flori ne scad nivelul de stres. Mai multe studente au primit timp de câteva săptămâni buchete de flori proaspete în camerele de cămin, în perioadele de sesiune. Efectul reducerii stresului cauzat de examene și învățat a fost vizibil. Studentele au fost mult mai relaxate și cu o stare psihică mai bună decât înainte de a avea flori în camere.

Trucuri enRose:

– cultivă o mica grădiniță plină cu flori sezoniere. Alege să plantezi câte puțin din fiecare floare a lunilor din an. Înflorirea unui trandafir în noiembrie sau a unei lalele la început de martie îți va aduce bucurii nebănuite.

– păstrează mereu în casă câteva plante ușor de întreținut – precum orhideele sau bambușii. Sunt excelente atât pentru starea ta de spirit, pentru calitatea aerului respirat, precum și pentru designul interior.

– cumpără săptămânal flori de sezon și astfel vei avea mereu o vază plină care să îți delecteze privirea.

– învață să creezi propriul aranjament floral și schimbă-i periodic florile. Realizarea unei creații florale te va relaxa după o săptămână sau o zi încărcată. Merită să încerci!

Iarba de pampas: tot ce trebuie să știi despre regina ierburilor decorative

Iarba de pampas, această senzație a designului floral internațional pentru sezonul toamnă/iarnă 2019, este o plantă originară din preeriile Americii de Sud. Întâlnită și în alte zone subtropicale, precum continentul australian sau însorita Californie, Cortaderia selloana este o încântare vizuală.

Recent, această plantă exotică care se aseamănă cu o adiere de aer cald și uscat, a fost introdusă și pe teritoriul european. Poate rezista la ierni moderate, dovadă răspândirea ierbii de pampas în grădinile englezești.

Există peste 25 de specii recunoscute și poate atinge înălțimi de până la 4 metri. Tulpina este lungă, uscată, amintind de binecunoscutele trestii.

Celebrul puf al pampasului l-a transformat într-un deliciu pentru designerii florali. Culorile sale neutre, variind de la alb – ivoire, gri deschis, roz pal la maro deschis îl transformă într-un candidat ideal pentru amplasarea într-o varietate de decoruri. Iarba de pampas folosită în designul floral este uscată și tratată, astfel că va ține timp îndelungat. Nu necesită apă.

aranjament floral cu pampas in cupa

De-a lungul timpului, în designul floral, iarba de pampas și-a căpătat renumele de regina ierburilor, datorită lungimii sale și mai ales a pufului său similar cu penele. Pentru decorul de interior, arată excelent simplu, dispus într-o vază înaltă, deoarece umple vizual spațiul gol dintr-un colț sau de lângă orice piesă de mobilier. Va atrage privirile, fără a părea kitsch, deoarece tonurile sale neutre echilibrează estetic stilul său opulent.

aranjament floral cu pampas in cupa

În aranjamentele florale, este o alegere foarte bună pentru decorurile în cupe, voluminoase și alături de cel puțin o culoare puternică, în sezonul rece. Pentru primavară și vară, pampasul va completa elementele pastelate, aducând o notă diafană aranjamentului.

Trucurile enRose pentru a folosi iarba de pampas

  1. Dacă îți place iarba de pampas, însă nu crezi că ar fi potrivită pentru aranjamentele florale de nuntă, atunci ea poate fi o opțiune excelentă pentru o sedință foto trash the dress.
  2. Profită de lungimea lor și alege 5 fire de pampas, pe care să le pui într-un vas înalt. Vor fi un element de décor simplu, dar de efect. Less is more!iarba de pampas design
  3. Dacă îți place stilul luxuriant, atunci optează pentru aranjamentele florale cu pampas în cupe antichizate. Inspirația este opulența de la Curtea franceză, în secolul 18, unde nimic nu era prea … modest!

Poți învăța să creezi un aranjament floral cu iarbă de pampas la workshopul Marie Antoinette, de pe 18 septembrie.

Top 10 trucuri ca să te bucuri de ziua nunții

Dacă nu lucrezi în domeniu, atunci ți-ai dat seama până acum că nunta este cel mai mare și complex eveniment pe care îl vei organiza…și la care vei lua parte ca superstar absolut.

Acest dublu rol poate fi copleșitor, mai ales odată cu apropierea zilei Z. Emoțiile, detaliile și dorința puternică de a avea parte de povestea mult visată te pot face să simți că e mai mult decât poți duce.

Există în soluții pentru ca ziua nunții tale să decurgă plăcut, indiferent de micile inconveniențe care se ivesc la orice eveniment. Nu te teme, secretul nu este ca nunta ta să fie fără cusur, ci să transformi posibilele drame în momente amuzante, de care să îți aduci aminte mereu cu plăcere.

  1. Odihnește-te bine în noaptea dinaintea nunții!

– după cum se știe, lipsa somnului și oboseala aferentă sunt primele cauze ale unei stări de iritare latente. Așadar, fără petreceri de burlăcițe sau cine lungi cu familia în seara precedentă zilei tale speciale! Si fără Netflix până târziu în noapte. 🙂 Make-up artistul tău îți va mulțumi!

2.   Ia un mic-dejun bogat în proteine și carbohidrați complecși!

– mirii abia apucă să mănânce și petrec, de obicei, multe ore fără gustări. De aceea, ai nevoie de un mic – dejun consistent care să îți ofere energie pe tot parcursul zilei.

  3.  Nu te trezi cu noaptea în cap pentru pregătiri!

– ia în considerare acest lucru încă de când vei planifica slujba la biserică sau cununia civilă. O nuntă înseamnă o zi întreagă de activități diverse, de la care tu nu poți lua pauze prea lungi..căci ești protagonista! Degeaba te vei trezi la 6 și vei fi gata la 10, dacă trebuie să reziști până la 4 dimineața. Trezește-te la o oră obișnuită pentru corpul tău. Vei fi fresh și plină de voie bună.

     4.  Calculează din timp perioada de pregătire (coafură, make-up, îmbrăcat)

– discută cu colaboratorii tăi și estimează cât timp vor dura toate acestea. Ia-ți și o mică marja de timp, care să îți dea libertate și să nu te împingă în stresul întârzierii. Dacă termini cu o oră mai devreme, te vei bucura de clipe de vis alături de familia ta și prietenele cele mai dragi – multe poze, sampanie si complimente!

   5.   Fă o listă cu lucrurile pe care mirele le are de făcut

– evenimentul este la fel de copleșitor și pentru el, de aceea, fiți alături unul de celălalt și scrie o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă în ziua nunții. Elimină orice motiv de posibilă supărare. Și chiar dacă va uita ceva, reamintește-ți că este un moment unic, plin de însemnătate în viața voastră. La sfârșit nimeni nu își va aminti dacă sireturile erau maro și pantofii negri 🙂

     6.   Poartă sandalele/pantofii de nuntă înainte de eveniment

– poate că pare un sfat banal, dar când ai stat ultima oară pe tocuri/platforme sau în orice încălțări timp de 20 de ore? Exact, este necesar să îi porți înainte de nuntă. Nu îți fie teamă – nu există nicio superstiție legată de pantofii purtați.

 7.   Angajează un wedding planner dacă poți

– va fi o investiție pe care nu o vei regreta. Se va ocupa de toate detaliile organizatorice (și crede-ne, sunt mai multe decât crezi acum), te va susține în momentele cheie și va lua de pe umerii tăi responsabilitatea generală.

     8.   Dacă nu ai wedding planner, fă o mini sedință cu domnișoarele tale de onoare

– va fi grupul tău mic, gata să îți sară în ajutor în orice moment. Fă un get-together cu domnișoarele tale de onoare, în săptămânile dinaintea nunții tale și roagă-le ca împreună să stabiliți cu ce pot să te sprijine. Fii delicată și recunoscătoare – ele vor împărți cu tineresponsabilitatea și nu este puțin lucru.

     9.    Fă un survival kit!

– nu subestima suprizele (plăcute sau nu) care pot apărea de-a lungul acestui maraton de bucurie. Fă-ți un kit de supraviețuire nuntă, care să cuprinde soluții la probleme apărute spontan: medicamente (pentru dureri de cap, dinți, un calciu și un complex de vitamine, anti-alergice), tampoane, ac și ață, un mini flacon în care să ai Vanish pentru pete (better safe than sorry), agrafe de păr, pantofi de rezervă, plasturi și Compeed (vrem să dansezi până dimineață!). Roagă o prietenă să țină această trusă în mașină sau la masa ei.

 10.   Retrage-te 5 minute cu mirele tău pentru a vă bucura

– petrece măcar 5 minute, în toiul nunții, alături de iubitul tău soț, fiind recunoscători pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Amintiți-vă de ce sunteți acolo: pentru a vă uni destinele și a începe o aventură ce va dura întreaga viață. Mulțumește-i pentru ceea ce îți dăruiește. Îi vei topi inima…

5 semnificații ale bujorului, floarea lunii mai

Parfumat și voluminos, bujorul este fără îndoială cea mai iubită floare a sfârșitului de primăvară. Răspândite în toată emisfera nordică, florile de bujor înfloresc la mijlocul lunii mai și au o mireasmă puternică. Se găsesc într-o cromatică diversă, iar mirosul lor variază în funcție de aceasta: bujorii albi și roz sunt puternic parfumați, în timp ce bujorii grena sau corai au o mireasmă discretă.

Legendele nu contenesc în cazul originii și a semnificațiilor bujorului. Să le recapitulăm aici pe cele mai importante povești ale superbei flori de mai.

       1. Viață prosperă și plină de bucurii

Simbol floral al Chinei, asociat cu bunăstarea și fericirea în căsnicie, bujorul este floarea cu o tradiție de 4000 de ani în Orientul Îndepărtat, unde se bucură de o apreciere de tip nobiliar. A avea bujori la nuntă reprezintă un talisman de atragere a norocului peste uniunea mirilor. Bujorul este folosit și în modele țesăturilor, nu numai pentru frumusețea deosebită a florii sale, dar și pentru a avea același scop de talisman aducător de bogăție.

În Japonia, tradiția indica ca numai membrii aristocrației să se poată delecta cu florile de bujori, fiind o plantă dedicată exclusiv nobilimii.

buchet de flori cu trandafiri roz de gradina si bujori

      2. Onoare

Îndepărtatul Orient i-a atribuit bujorului și caracteristica de floare a onoarei. Se pare că această simbolistică, păstrată până în ziua de astăzi în acel spațiu unde tradiția dăinuie, a derivat din asocierea bujorului cu nobilimea și regalitatea.

     3. Frumusețe și inteligență

Întorși pe Bătrânul Continent, am descoperit că bujorul are o tradiție cel puțin la fel de lungă ca cea din Extremul Orient. Mitologia greacă a oferit două legende cu priviri la bujor și ivirea sa pe acest pământ, ca simbol al frumuseții și inteligenței. Cândva, în vremuri imemoriale, Paeon, un doctor iscusit al zeilor l-a înfuriat pe al său profesor, zeul Asclepius, după ce l-a vindecat pe Pluto, extrăgând un ser miraculos dintr-un bujor. Își eclipsase mentorul, zeu al medicinei, cu inteligența sa, iar acest lucru i-a atras o mânia celui dintâi, care a jurat să îl ucidă. Însă Zeus, impresionat de istețul Paeon, îl salvează de mânia lui Asclepius, transformându-l într-un bujor, ce va înflori an de an în luna mai, pentru a aminti de iscusimea doctorului.

aranjament floral cu bujori enrose

      4. Leac miraculos

Evul Mediu european, cu ale sale zbuciumate timpuri, îi va acorda bujorului o atenție deosebită, ridicându-l la rang de leac miraculos. Proprietățile curative ale bujorului erau apreciate de doctorii evului mediu, care îl foloseau în afecțiuni legate de vezica biliară, probleme stomacale, inclusiv ca leac împotriva coșmarurilor. Petale de bujori erau așezate sub pernă pentru a feri de duhurile rele din timpul somnului.

Aranjament floral de masa Peonies in Bloom

       5. Invidie

Epoca victoriană este recunoscută drept singura din istorie, în care bujorul a căpătat o conotație negativă, izvorâtă în parte din cea de-a doua legendă a bujorului în mitologia elenă. Frumusețea nimfa Paeonia atrăsese atenția zburdalinicului zeu Apollo, care o curta intens. Neputând suporta eclipsarea frumuseții sale, mândra Afrodita o blestemă pe Paeonia să se transforme într-o floare. Astfel, englezii care trăiau în secolul 19 au redescoperit mitul Paeoniei și i-au atribuit bujorului renumele de aducător de ghinion și invidie. Superstițiile nu se opreau aici; pe tărâmul Albionului, se zvonea că cel sau cea care va rupe o floare de bujor va fi blestemat de zâne.

Din fericire, bujorul este și astăzi iubit deopotrivă de europeni și asiatici, fiind așteptat cu mult interes pentru a deschide sezonul nunților în luna mai. Ceea ce știm cu siguranță, este că un bujor parfumat și bucălat va aduce mereu încântare pe chipul norocoasei mirese sau a persoanei iubite.

 

Craniul enRose, piesă – reper la lansarea filmului McQueen în România

Descris de New York Times drept un film excepțional și evocator, care surprinde trăirile intense și geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen”, filmul care poartă numele regretatului designer britanic a fost lansat în România, la hub-ul cultural Point, pe 10 aprilie 2019.
Partener oficial al evenimentului de lansare, enRose a recreat afișul filmului McQueen, realizând un craniu de 1 metru și 50 de centimetri înălțime, decorat cu flori naturale și fluturi.
Realizat din flori într-o cromatică vibrantă, compoziția a inclus: trandafiri Baccara, trandafiri oranj, orhidee Vanda Black Magic și Vanda Chocolate, anthurium, cale, lisianthus, lalele Parrot, lalele duble roșii și portocalii, leucospermum, precum și pufosul dianthus trick.
Pe 12 aprilie, premiera din cadrul Bucharest Fashion Film Festival a rulat cu sala plină la Cinema Elvira Popesco, iar craniul nostru de la panou, care este înca în curtea Institutului Francez a fost punctul de atracție al săptămânii.

Despre film

Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria.

Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.