Arhiva tag-ul pentru: iarba de pampas

iarba de pampas design

Iarba de pampas, această senzație a designului floral internațional pentru sezonul toamnă/iarnă 2019, este o plantă originară din preeriile Americii de Sud. Întâlnită și în alte zone subtropicale, precum continentul australian sau însorita Californie, Cortaderia selloana este o încântare vizuală.

Recent, această plantă exotică care se aseamănă cu o adiere de aer cald și uscat, a fost introdusă și pe teritoriul european. Poate rezista la ierni moderate, dovadă răspândirea ierbii de pampas în grădinile englezești.

Există peste 25 de specii recunoscute și poate atinge înălțimi de până la 4 metri. Tulpina este lungă, uscată, amintind de binecunoscutele trestii.

Celebrul puf al pampasului l-a transformat într-un deliciu pentru designerii florali. Culorile sale neutre, variind de la alb – ivoire, gri deschis, roz pal la maro deschis îl transformă într-un candidat ideal pentru amplasarea într-o varietate de decoruri. Iarba de pampas folosită în designul floral este uscată și tratată, astfel că va ține timp îndelungat. Nu necesită apă.

aranjament floral cu pampas in cupa

De-a lungul timpului, în designul floral, iarba de pampas și-a căpătat renumele de regina ierburilor, datorită lungimii sale și mai ales a pufului său similar cu penele. Pentru decorul de interior, arată excelent simplu, dispus într-o vază înaltă, deoarece umple vizual spațiul gol dintr-un colț sau de lângă orice piesă de mobilier. Va atrage privirile, fără a părea kitsch, deoarece tonurile sale neutre echilibrează estetic stilul său opulent.

aranjament floral cu pampas in cupa

În aranjamentele florale, este o alegere foarte bună pentru decorurile în cupe, voluminoase și alături de cel puțin o culoare puternică, în sezonul rece. Pentru primavară și vară, pampasul va completa elementele pastelate, aducând o notă diafană aranjamentului.

Trucurile enRose pentru a folosi iarba de pampas

  1. Dacă îți place iarba de pampas, însă nu crezi că ar fi potrivită pentru aranjamentele florale de nuntă, atunci ea poate fi o opțiune excelentă pentru o sedință foto trash the dress.
  2. Profită de lungimea lor și alege 5 fire de pampas, pe care să le pui într-un vas înalt. Vor fi un element de décor simplu, dar de efect. Less is more!iarba de pampas design
  3. Dacă îți place stilul luxuriant, atunci optează pentru aranjamentele florale cu pampas în cupe antichizate. Inspirația este opulența de la Curtea franceză, în secolul 18, unde nimic nu era prea … modest!

Poți învăța să creezi un aranjament floral cu iarbă de pampas la workshopul Marie Antoinette, de pe 18 septembrie.