Top 10 trucuri ca să te bucuri de ziua nunții

Dacă nu lucrezi în domeniu, atunci ți-ai dat seama până acum că nunta este cel mai mare și complex eveniment pe care îl vei organiza…și la care vei lua parte ca superstar absolut.

Acest dublu rol poate fi copleșitor, mai ales odată cu apropierea zilei Z. Emoțiile, detaliile și dorința puternică de a avea parte de povestea mult visată te pot face să simți că e mai mult decât poți duce.

Există în soluții pentru ca ziua nunții tale să decurgă plăcut, indiferent de micile inconveniențe care se ivesc la orice eveniment. Nu te teme, secretul nu este ca nunta ta să fie fără cusur, ci să transformi posibilele drame în momente amuzante, de care să îți aduci aminte mereu cu plăcere.

  1. Odihnește-te bine în noaptea dinaintea nunții!

– după cum se știe, lipsa somnului și oboseala aferentă sunt primele cauze ale unei stări de iritare latente. Așadar, fără petreceri de burlăcițe sau cine lungi cu familia în seara precedentă zilei tale speciale! Si fără Netflix până târziu în noapte. 🙂 Make-up artistul tău îți va mulțumi!

2.   Ia un mic-dejun bogat în proteine și carbohidrați complecși!

– mirii abia apucă să mănânce și petrec, de obicei, multe ore fără gustări. De aceea, ai nevoie de un mic – dejun consistent care să îți ofere energie pe tot parcursul zilei.

  3.  Nu te trezi cu noaptea în cap pentru pregătiri!

– ia în considerare acest lucru încă de când vei planifica slujba la biserică sau cununia civilă. O nuntă înseamnă o zi întreagă de activități diverse, de la care tu nu poți lua pauze prea lungi..căci ești protagonista! Degeaba te vei trezi la 6 și vei fi gata la 10, dacă trebuie să reziști până la 4 dimineața. Trezește-te la o oră obișnuită pentru corpul tău. Vei fi fresh și plină de voie bună.

     4.  Calculează din timp perioada de pregătire (coafură, make-up, îmbrăcat)

– discută cu colaboratorii tăi și estimează cât timp vor dura toate acestea. Ia-ți și o mică marja de timp, care să îți dea libertate și să nu te împingă în stresul întârzierii. Dacă termini cu o oră mai devreme, te vei bucura de clipe de vis alături de familia ta și prietenele cele mai dragi – multe poze, sampanie si complimente!

   5.   Fă o listă cu lucrurile pe care mirele le are de făcut

– evenimentul este la fel de copleșitor și pentru el, de aceea, fiți alături unul de celălalt și scrie o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă în ziua nunții. Elimină orice motiv de posibilă supărare. Și chiar dacă va uita ceva, reamintește-ți că este un moment unic, plin de însemnătate în viața voastră. La sfârșit nimeni nu își va aminti dacă sireturile erau maro și pantofii negri 🙂

     6.   Poartă sandalele/pantofii de nuntă înainte de eveniment

– poate că pare un sfat banal, dar când ai stat ultima oară pe tocuri/platforme sau în orice încălțări timp de 20 de ore? Exact, este necesar să îi porți înainte de nuntă. Nu îți fie teamă – nu există nicio superstiție legată de pantofii purtați.

 7.   Angajează un wedding planner dacă poți

– va fi o investiție pe care nu o vei regreta. Se va ocupa de toate detaliile organizatorice (și crede-ne, sunt mai multe decât crezi acum), te va susține în momentele cheie și va lua de pe umerii tăi responsabilitatea generală.

     8.   Dacă nu ai wedding planner, fă o mini sedință cu domnișoarele tale de onoare

– va fi grupul tău mic, gata să îți sară în ajutor în orice moment. Fă un get-together cu domnișoarele tale de onoare, în săptămânile dinaintea nunții tale și roagă-le ca împreună să stabiliți cu ce pot să te sprijine. Fii delicată și recunoscătoare – ele vor împărți cu tineresponsabilitatea și nu este puțin lucru.

     9.    Fă un survival kit!

– nu subestima suprizele (plăcute sau nu) care pot apărea de-a lungul acestui maraton de bucurie. Fă-ți un kit de supraviețuire nuntă, care să cuprinde soluții la probleme apărute spontan: medicamente (pentru dureri de cap, dinți, un calciu și un complex de vitamine, anti-alergice), tampoane, ac și ață, un mini flacon în care să ai Vanish pentru pete (better safe than sorry), agrafe de păr, pantofi de rezervă, plasturi și Compeed (vrem să dansezi până dimineață!). Roagă o prietenă să țină această trusă în mașină sau la masa ei.

 10.   Retrage-te 5 minute cu mirele tău pentru a vă bucura

– petrece măcar 5 minute, în toiul nunții, alături de iubitul tău soț, fiind recunoscători pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Amintiți-vă de ce sunteți acolo: pentru a vă uni destinele și a începe o aventură ce va dura întreaga viață. Mulțumește-i pentru ceea ce îți dăruiește. Îi vei topi inima…

Buchet de mireasă Living coral – bucuria mireselor din 2019

Sfârșitul lui 2018 ne-a adus și mult așteptatul anunț al companiei Pantone despre culoarea anului. Living coral – acest corai deosebit de vibrant – a cucerit rapid inimile iubitorilor de frumos. Este considerat o culoare plină de optimism și viață.

Living coral ne-a purtat gândurile spre verile calde și exoticul adâncului oceanului, încă de la instalarea sa în fruntea culorilor preferate de designeri. Și ce vis mai frumos poate fi în mijlocul unei ierni geroase, decât gândul la multitudinea de culori și miresme ale sezonului cald?

În designul floral ne bucurăm de două flori colorate în nunța corai – Living Coral: bujorii Coral Charm și trandafirii Miss Piggy. Două flori jucăușe, cu un puternic impact vizual în aranjamentele și buchetele în care sunt așezate.

Recomandăm cu multă căldură inserțiile de corai – Living Coral și în buchetele de mireasă, deoarece sunt un mix cromatic de oranj și rozuri tari.

Mesajul transmis de Living Coral în buchetele de mireasă este fără îndoială de bun augur: bucură-te de viață!

Iată o selecție de buchete de mireasă marca enRose, ce conțin nuanțe de corai – Living Coral.

 

 

 

 

Nuntă cu tematică marină în Delta Dunării

Cu sezonul de nunți 2018 proaspăt încheiat, a venit timpul să ne uităm în urmă și să ne bucurăm de reușitele acestui an. Una dintre miresele de care ne-am apropiat sufletește cel mai mult în acest sezon este Giorgiana. Ea a fost protagonista unuia din marile evenimente ale toamnei noastre, o nuntă cu tematică marină.

Nunta ei a avut 10 mese și nu se încadrează în ceea ce numim o nuntă foarte mare. Conceptul a fost însă gândit în așa fel, încât ne-a dat sentimentul că ne ocupăm de un eveniment de proporții. A fost o nuntă de catalog și vă invităm să parcurgem împreună pașii organizării ei. 

Bucurie – cuvântul de ordine

Pe Giorgiana am cunoscut-o întâi virtual, prin intermediul Irinei Neguț, unul din wedding plannerii noștri cei mai dragi. Am primit de la ele un mail impresionant, în care am aflat multe despre povestea Giorgianei și a lui Constantin. Astfel am putut înțelege ușor la ce fel de nuntă visează, dar și rațiunile din spatele dorințelor lor.Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Cei doi miri locuiesc în Franța, așa că planificarea nunții în România a căpătat o semnificație aparte. Locul în care urmau să-și petreacă ziua cea mare trebuia să fie unul cu adevărat deosebit.

Cu ajutorul Irinei, au descoperit complexul Delta Royal din Sabangia, în apropiere de Tulcea, orașul natal al miresei. A fost locul perfect pentru o nuntă cu tematică marină.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii4

Decorarea acestui spațiu a fost pentru noi atât o încântare, cât și o provocare.

Bucureștiul și împrejurimile sale sunt pline de locații ofertante pentru evenimente care satisfac toate gusturile.

De aceea, ni se întâmplă mai rar să avem ocazia de a lucra într-un cadru atât de feeric.

Am călcat la Sabangia într-un spațiu semisălbatic, aflat pe malul lacului Razim, cu căsuțe construite în stilul specific zonei.

Mici, discrete, cu acoperiș de stuf, respirau liniște, simplitate și autenticitate.

 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Restaurantul Delta Royal nu mai văzuse încă o astfel de nuntă. Decorarea unui asemenea spațiu îți oferă un sentiment foarte deosebit. În incintele care găzduiesc constant evenimente cu o regie complexă, organizatorii intră totuși într-un fel de rutină.

Aici, am rămas, la final, cu satisfacția că am făcut ceva nou. Că am deschis, împreună cu mirii, niște drumuri aproape neumblate, complet rupte de cotidian. Giorgiana și Constantin au fost vrăjiți de la început de pitorescul atmosferei și ne-au transmis și nouă rapid această stare. Ambii sunt îndrăgostiți de mare și de călătorii; el este pescar amator, ea – fiică de marinar.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Și-au dorit o nuntă în compania mării, cu tematică marină. Cum altfel? La scurt timp după primele discuții cu ei, ne-am trezit căutând și noi cu entuziasm, decorațiuni cu tematică marină.

Trebuie să recunoaștem că impulsul creativ pe care ni l-au dat cei doi ne-a făcut până la urmă să ne îmbogățim colecția de obiecte de decor cu o mulțime de vase, lampioane, scoici și briz-brizuri. Cum era de așteptat, o parte din acestea au ajuns chiar la nunta lor, în Deltă.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Marine touch

Giorgiana a fost o mireasă așa cum își dorește orice florist și orice decorator. Energică, plină de idei și de inițiativă, dar și deschisă, cooperantă și relaxată.

Am avut deseori sentimentul că nu îi suntem furnizori, ci coechipieri. Ea a adus la nuntă decorațiuni din recuzita ei personală și a confecționat singură un stâlp cu indicatoare.

Între timp, în privința altor elemente, ne-a lăsat mână liberă aproape cu totul.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Spre exemplu, a fost deschisă în privința buchetului de mireasă, pe care Adina i l-a creat în vria inspirației de moment. Și-a dorit un buchet romantic, în nuanțe pastelate, iar noi i-am oferit un design diafan, ușor, ca spuma mării.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii Nunta cu tematica marina Delta Dunarii26

Pe mesele invitaților am aranjat un ansamblu de vase în stil marin cu flori albe și roz pastelat.

Ne-am bucurat de trandafiri, lisianthus, hortensie, wax flower, eryngium și frunze de eucalipt. Peisajul a fost completat de mărturiile cu plante suculente montate în scoici și de printurile realizate tot de noi. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mesele au purtat nume alese din toponimia locală (Tulcea, Sulina, Enisala, etc.) inscripționate pe stegulețe albastre. Meniurile asortate au fost decorate cu panglici marinărești și stele de mare.

Masa mirilor a fost piesa de rezistență a decorului. Pe fața de masă cu imprimeu navy s-au perindat clasicele flori, lumânări și felinare. Alături, decorul tematic: o timonă, un far, mai multe bărcuțe, borcane cu nisip, pietriș, scoici și stele de mare.

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii

Mirii au ajuns în locație pe apă, într-o bărcuță. Afară, pe drumul care duce spre restaurant dinspre ponton, am amplasat o arcadă impresionantă cu un voal bleu, două lampadare și un aranjament floral maiestuos. 

Nunta cu tematica marina Delta Dunarii    

Cu alte cuvinte, un loc numai bun pentru făcut poze cu cei dragi, dar nu singurul. Photocornerul dedicat, un paravan alb încoronat de două aranjamente florale bogate, a fost și el presărat cu decorațiuni marine.

Stres în dimineața nunții? Iată 4 feluri prin care să reduci emoțiile în ziua cea mare

Va fi cea mai frumoasă zi și, totuși, emoțiile îți dau deja târcoale, deși știi bine că vrei să nu ai parte de niciun pic de stres în dimineața nunții tale. Vei avea sentimentul că te pregătești de un mare examen al vieții tale, însă vrem să te convingem că nu seamănă deloc cu bacalaureatul. Ziua nunții tale este un moment absolut minunat, unde bucuria și energia pozitivă sunt cuvintele de ordine.

Vă propunem câteva modalități simple prin care poți reduce stresul dinainte nunții, pentru a te bucura fără nicio umbră de negativitate, de evenimentul superb pe care îl trăiești alături de cei dragi.

Pregătește-te singură

E foarte distractiv când te pregătești cu domnișoarele tale de onoare – știm asta! Dar este în același timp destul de stresant să fii înconjurat de multe persoane.  Oamenii devin agitați și se poate ajunge la momente care intensifică presiunea: cineva îți dă un sfat nedorit, ți se recomandă să îți așezi părul într-un fel, să schimbi ceva la machiaj, etc. Asta nu înseamnă că familia și prietenele tale nu îți pot fi alături. Pregătește-te singură, timp în care îți poți savura cafeaua și te poți umple de relaxare pentru orele ce vor urma. Vei avea nevoie, te asigurăm!

Cheamă-i pe toți atunci când ești deja gata și veți petrece următoarea ora făcând poze, lăsându-te admirată de cei dragi și savurând un pahar de șampanie răcoritoare.

Renunță la tradițiile inutile

De câte ori nu ai auzit opusul acestui îndemn: trebuie să faci asta, pentru că așa spune tradiția. Îți dăm o veste bună: NU TREBUIE! Se spune că poartă ghinion ca logodnicul să te vadă înainte de nuntă. Hei, dar te-a văzut deja cu o zi înainte! Sau că trebuie să dormiți separat înainte de ziua nunții. Sfatul nostru este să renunți fără nicio remușcare la aceste superstiții și să faceți lucrurile ca de obicei, pentru a nu crește nivelul de stres. Iar în ceea ce privește tradițiile românești, precum bărbieritul mirelui sau machiatul miresei, de către nași, pe ritmuri muzicale – fă exact ce dorești, fără să dai explicații. Nimeni nu va îndrăzni să te contrazică; iată avantajul de a fi mireasă!

Stabilește sarcinile dinaintea zilei celei mari

Nu o să te mințim: nunta este departe de a fi numai distracție. Necesită multă organizare și întotdeauna vor exista suprize de ultim moment. Important este ca ele să nu te afecteze în niciun fel pe tine. Ca să fii sigură că acest lucru se va întâmpla întocmai, deleagă din timp sarcinile către cei care te vor ajuta. Ideal ar fi să ai un wedding planner (nu o putem aduce pe J. Lo, dar o recomandăm pe Adina Filculescu), care va avea grijă să iasă totul perfect. Dacă nu ai un organizator de nunți, stabilește toate detaliile cu cei apropiați: prietene, părinți, frați. Ei vor avea grijă să nu ajungă la urechile tale că s-au topit bomboanele de la cununie.

Fă un plan de rezervă pentru zero stres în dimineața nunții

Una dintre cele mai griji pe care un cuplu le are este legată de vremea din ziua nunții. Cu atât mai mult cu cât, unii aleg să țină ceremonia în aer liber sau chiar întreaga petrecere. De aceea, îți recomandăm să ai un plan de rezervă concret; indiferent că este vorba de umbrele pentru invitați sau de relocarea meselor într-un spațiu închis, precum un cort sau înăuntrul restaurantului. Va fi mai ușor să gestionezi situația neplăcută în care va ploua, planificând back-up plan-ul dinainte, decât să speri că vremea rea va ocoli nunta ta.

Și în final, nu uita să zâmbești! Vei fi protagonista unei zile minunate în care toți cei din jurul tău vor să te vadă fericită.