Ne gândim deja la culorile primăverii anului 2016, la ce nuanțe vom folosi în aranjamentele florale și care vor fi preferințele mireselor în materie de culoare în sezonul anului viitor.

Pantone prezenta acum câteva luni un top al culorilor anului 2016, o paletă care ”ne transportă într-un loc mai fericit, mai însorit, unde ne putem simți liberi, să ne exprimăm o versiune mai spirituală a eului nostru”, după cum spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute. Pantone anunța că printre cele 10 culori principale ale acestui sezon, culori vii, deschise, care transcend cultura și diferențele dintre gusturile feminine și masculine, se numără rose quarts, peach echo, serenity, snorkel blue, buttercup, limpet shell, lilac gray, fiesta, iced coffee, green flash.

Pantone Colors Spring 2016

 

Dacă pentru anul 2015 culoarea aleasă a fost marsala, o culoare puternică, pentru sezonul 2016 Pantone a ales nu doar o culoare, ci două nuanțe : Rose Quartz & Serenity sau PANTONE 13-1520 & PANTONE 15-3919. Spre deosebire de anul trecut, combinația propusă pentru 2016 este una care exprimă un echilibru între o nuanță de roz deschis și nuanța deosebit de frumoasă de albastru. Este pentru prima dată când Pantone a ales o combinație de două culori, un amestec de nuanțe calde în locul unei singure culori.

Culoarea anului 2016 Pantone (1)

Culoarea anului 2016 Pantone (2)

Culoarea anului 2016 Pantone (3)

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *