Sfaturi și sugestii de decorare a mesei de Paște

Sărbătoarea de Paște

…este un moment important pentru a fi petrecut cu familia și prietenii apropiați și o ocazie minunată de a-i aduna la masă, dar și de a crea o atmosferă festivă și primitoare în casa ta (cei răutăcioși ar adăuga și că astfel se duce pe apa sâmbetei un an de terapie).

Decorarea mesei de Paște creează o atmosferă festivă și adaugă o notă de frumusețe și eleganță. Sărbătorile de Paște reprezintă mult mai mult decât atât la nivel spiritual, însă ne dă o stare de bine să fim înconjurați de lucruri frumoase.

Nu e greu să alegi câteva frunze din curte sau din bucătărie, câteva fire de trifoi, de leuștean și multe coji de ceapă sau să faci un decor central de masă. Ce ne vine greu este să ieșim din tumultul cotidian și stresul acumulat si să ne oprim pentru câteva clipe, pentru a ne reconecta la momentul prezent.

Toate aceste pregătiri nu înseamnă nimic dacă nu devenim conștienți și recunoscători de prezența celorlalți în viața noastră, dacă nu ne așează „acasă” acolo unde este locul sufletului.

Orice sărbătoare are rolul să ne trezească și să revenim la cine suntem cu adevărat, la timpul prezent, la suflet, la pace, la iubire. Este o tradiție pe care încercăm să o ținem vie.

Iată câteva sfaturi și sugestii de decorare a mesei de Paște
  1. Culori pastelate.  Alegeți nuanțe pastelate pentru decorarea mesei de Paște. Aceste culori sunt perfecte pentru a crea o atmosferă de primăvară și de bucurie. Poți utiliza culori ca roz (preferatul nostru), lila, albastru-bleu, gălbui sau vernil. Florile pot fi de aceeași culoare cu șervetele sau cu alte elemente decorative de pe masă, pentru a crea o armonie vizual plăcută.

  1. Folosește o față de masă albă.   O față de masă albă este o alegere clasică și elegantă pentru orice ocazie. Poți alege un model simplu sau unul mai elaborat cu broderii sau dantelă sau poate chiar ai acea față de masă moștenită de la bunici. E fain sentimentul de apartenență și că poți duce tradiția mai departe.
  1. Adaugă flori proaspete.  Folosiți flori proaspete pentru a decora masa de Paște. Florile sunt o modalitate ușoară și frumoasă de a aduce un element natural la masă. Poți alege flori de primăvară, cum ar fi lalele, narcise sau parfumatul liliac, care este în plin sezon de înflorire. Florile pot fi plasate în vaze de sticlă simple sau în vase ceramice decorative.

  1. Alege accesoriile adecvate.  Accesoriile pot face o diferență semnificativă în decorarea mesei. Utilizați tacâmuri și farfurii frumoase și elegante. De asemenea, puteți alege prosoape de masă și șervete în nuanțe pastelate sau cu modele primăvăratice, în aceeași schemă cromatică.
  1. Aranjamente de masă.  Aranjamentele de masă pot fi simple sau elaborate, în funcție de preferințele voastre. Puteți utiliza o tavă sau platou (cu picior) pentru a crea un centru de masă și să adăugați flori, ouă de Paște, iepurași de porțelan și lumânări (vezi 6).
  1. Utilizați lumânări.  Lumânările sunt o modalitate ușoară și elegantă de a decora masa de Paște. Folosiți lumânări în nuanțe pastelate sau alegeți lumânări decorative cu modele și forme speciale. Lumânările lungi pentru sfeșnice sunt deja clasice, dar au revenit ca trend în decorarea meselor festive. Să fie lumină!
  1. Adăugați ouă de Paște.  Ouăle de Paște pot fi utilizate pentru a decora masa într-un mod creativ. Puteți vopsi ouăle în diferite nuanțe pastelate sau puteți decora ouăle cu modele de diferite frunze sau cu coloranți naturali (vin roșu, sfeclă roșie, ceapă, turmeric). Iar satisfacția că sunt făcute de voi va fi cu atât mai mare.

Așadar, decorarea mesei de Paște poate fi o experiență plăcută, relaxantă, creativă și distractivă. Adăugarea de flori proaspete poate îmbunătăți cu ușurință aspectul mesei și poate crea o atmosferă plină de viață. Există într-adevăr multe opțiuni diferite pentru decorarea mesei de Paște, însă încercați să păstrați totul simplu și elegant.

 

Vă dorim un Paște cu bucurie și pace!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *